Katër vite burg për shqiptarin që plaçkiti 30 euro në Itali

21 Lexime

Pa thënë asnjë fjalë, mësohet se është afruar nga një i mitur në një shëtitore në Brixen të Italisë, e ka goditur me grusht në fytyrë dhe ia ka vjedhur portofolin: Të hënën, një shqiptar rreth 30-vjeçar është dënuar me katër vjet burg me procedurë të shkurtuar për grabitje. Plaçka e vjedhur ishte jashtëzakonisht e vogël: 30 euro para të gatshme.
Ngjarja ka ndodhur në nëntor 2022. Një i ri me banim në Brixen mësohet se ka qenë në një shëtitore kur papritur i është afruar një shtetas shqiptar rreth 30-vjeçar me precedencë penale.

Mësohet se ai nuk i ka thënë asnjë fjalë të riut dhe e ka goditur papritur në fytyrë. Shqiptari mësohet se ka marrë me vete portofolin e të miturit – aty kishte vetëm 30 euro. Më pas oficerët e rendit kanë mundur ta identifikojnë dhe hetojnë autorin e dyshuar, në mënyrë që ai të përgjigjet për grabitjen në gjykatë, transmeton portali Shtegu.
Mbrojtja paraqiti një kërkesë për një gjykim të shkurtuar për klientin e tyre – kjo u miratua nga gjyqtari Stefan Tappeiner. Fillimisht ishte e paqartë nëse ishte përfshirë një armë në grabitje – viktima mësohet të ketë deklaruar se shqiptari mund të kishte mbajtur një thikë, por nuk mund të thoshte me siguri, aq më tepër që i akuzuari nuk kishte thikë jashtë në momentin e krimit.

Vepra penale e grabitjes dënohet me burgim nga 5 deri në 10 vjet – nëse është përdorur armë, dënimi rritet nga 6 deri në 20 vjet.

Duke qenë se nuk kishte të dhëna të mjaftueshme për rrethanë rënduese të përdorimit të armës, prokurori publik Igor Secco kërkoi dënimin me 6 vjet burg për grabitje për shqiptarin tashmë të dënuar.

Kërkesa u pranua dhe i akuzuari dje u dënua me 4 vjet burg – në procedurë të shkurtuar dënimi ulet automatikisht për një të tretën. I dënuari ndodhet në burgun e Bolzanos. Aktgjykimi nuk është përfundimtar.