Deputeti serb po shikonte filma porno derisa po debatohej për Kosovën

48 Lexime

Deputeti serb Zvonimir Steviq, nuk ka dhënë dorëheqje nga mandati i tij në Kuvendin e Serbisë me iniciativë të tij, por është dashur t’i kërkohet një gjë e tillë. Kreu i SPS-së, Ivica Daçiq, e kërkoi këtë për Steviqin, i cili, duke gjykuar nga ngjarjet në Kuvend, shikimi i filmave për të rritur gjatë debatit për Kosovën nuk ishte mëkat

Pikërisht pasi sot në mëngjes dolën në opinion informacionet me regjistrimet e Steviqit, me prejardhje nga Kosova dhe së paku sipas dokumenteve të vendbanimit të tij aktual në Prishtinë, klubi parlamentar i SPS-së ishte caktuar për në orën 9:00. Erdhi edhe Ivica Daçiq.
Daçiq tha se gjatë gjithë këtyre viteve ka kaluar shumë, por se ende nuk e ka përjetuar dikë duke parë filma porno.
„Ky është një skandal dhe një fatkeqësi. Duket realiste që do të jepni dorëheqjen. Nuk mund të mbetesh më deputet se nuk merresh dot me këtë. Së dyti, kudo që të paraqiteni, çfarëdo që të thoni, do të jetë gjithmonë porno“, transmetojnë mediat serbe Daçiqin, përcjell portali Shtegu.
Ai po ashtu e pyeti: “Ku ju lindi ideja për të shikuar porno në Kuvend?!”, shkruan Blic.
Në vend që të shpjegonte aktin e tij jashtëzakonisht të papërshtatshëm, Steviq filloi të fliste se si sigurimi i Kuvendit e kishte informuar se po filmohej. Steviq ka deklaruar se është filmuar nga galeria. Në fillim Steviqi u përpoq të mbrohej duke folur për filmimin e të gjithë deputetëve, por atij iu tha qartë se kjo nuk ishte justifikim për atë që bëri. Pas kërkesës së Daçiqit, i gjithë grupi parlamentar i socialistëve u pajtua që “Steviqi të largohet nga Kuvendi”.
„Të gjithë janë të pakënaqurndshëm dhe të gjithë ndjehen të turpëruar. Keni në radhët tuaja një burrë që shikon porno derisa po diskutohet, e lëre më gjithë këtë problem për Kosovën“, thotë një nga socialistët.
Steviq fillimisht hezitoi dhe vetëm pasi socialistët e tjerë u rrethuan, tha se ishte dakord. Ai iu drejtua Daçiqit:
„Unë jam ushtar partie. Unë do të bëj atë që ju kërkoni“, ka pohuar Steviq.
Steviq ka qenë anëtar i Komisionit Parlamentar për Kosovë, si dhe zëvendës anëtar i Komisionit për Çështje Kushtetuese dhe Legjislacion dhe zëvendës anëtar i Komisionit për Çështje Administrativo-Buxhetore dhe Mandat-Imuniteti.