LAJME

Gjest midis humanizmit dhe mashtrimit

33 Lexime

„35 donera ju lutem!“- sa shumë ishte gëzuar pronari i një lokali të donerave në sheshin Taksim në Stamboll të Turqisë, kur e kishte dëgjuar këtë fjali. Sipas medieve turke, një grua e panjohur e kishte parë turmën me fëmijë refugjatësh dhe kishte vendosur t`i „qerasë“ me nga një doner dhe ajran.

Fëmijët ishin shërbyer me nga një doner, ndërsa gruaja e panjohur kishte thënë se me vete kishte vetëm euro, duke u larguar kinse për të këmbyer të hollat.

 

2015-08-22-1440253726-4976861-55d746a9f1a27444263494ab-thumb

 

Pa kurrfarë dyshimi, shitësi i donerave i kishte besuar gruas, me shpresë se brenda pak minutave ajo do të kthehj, por – kot. Gruaja nuk u paraqait më asnjëherë para shitores. I gjithë ky mashtrim kushoi 275 lira turke, apo rreth 82 euro.

Gjesti i gruas së panjohur turke në rrjetet sociale u diskutua shumë. Përderisa disa e llogaritën gruan si „Robin Hood“, të tjerët i dhanë përkrhaje shitësit të donerave.