Europoli ka sekuestruar 24 tonë steroide pluhur

70 Lexime

Europoli në aksione në mbarë Evropën  ka sekuestruar 24 tonë sreroide pluhur dhe ka mbyllur nëntë laboratori të paligjshme në të cilat kanë prodhuar steroide dhe substanca tl tjera të paligjshme.

Operacioni, njëri ndër më të mëdhenjtë të këtij lloji, është zbatuar në 33 vende, ndërsa ka rezultuar me arrestimin e 234 persona dhe shkatërrimin e 17 grupeve kriminele.

Agjencia Botërore Anti-Doping ka marrë pjesë në operacionin në të cilin është zbuluar sistem tregtar ku sportistët, të cilët nuk janë profesionistë, kanë përdorë kartela kreditore komplementare dhe kripto valuta  për blerjen e sasive të vogla të substancave të paligjshme, prej të cilave shumica janë dorëzuar përmes internet farmacive.(koha.mk)