Akuza e rreme e kosovares se e kishte dhunuar kushëriri i burrit të saj në Zvicër

45 Lexime

Një grua kosovare (30) e cila akuzoi kushëririn e burrit të saj për abuzim seksual është dënuar me 18 muaj burgim me kusht

Tashmë 30-vjeçarja raportoi kushëririn e burrit të saj në policinë kantonale në shkurt 2022 dhe pretendoi se ai e kërcënoi dhe e ahantazhoi në punë pasditen e 16 nëntorit 2021. Natën tjetër ai e abuzoi seksualisht dhe e rrahu duke ia drejtuar armën në shtëpinë e tij. Më pas kundër burrit filloi procedimi penal dhe në mars 2022 u krye një kontroll në shtëpi – nuk u gjet asnjë pistoletë. Më pas ajo i ka përsëritur akuzat në prokurori.

Sipas aktakuzës, nuk kishte prova për përdhunim. Pretendimet e gruas rezultuan të rreme. Çështja penale kundër përdhunuesit të dyshuar është pushuar dhe prokurori publik e ka akuzuar gruan për akuza të rreme. I akuzuari është i martuar dhe jeton në një zonë urbane.

Në gjyqin para Gjykatës së Qarkut të Cyrihut të enjten, e akuzuara konfirmoi pretendimet e saj: „Ai më përdhunoi“. Ajo nuk ka dashur të bëjë asnjë deklaratë për krimin. Gjykatësi theksoi se ajo nuk ishte duke punuar fare pasdite dyshohet se ishte kërcënuar në punë nga kushëriri i burrit të saj.

Kur gjyqtarja e pyeti se pse kishte pranuar t’i paguante paditësit privat (dhe autorit të dyshuar) 15 000 franga drejtësisë së paqes në komunën e saj për akuza të rreme, ajo heshti. Avokati i saj u lut për një lirim të plotë dhe kritikoi hetimin.

Prokurori publik kërkoi dënim me burg me kusht prej dy vjetësh dhe dëbim nga vendi për tetë vjet: “Deklaratat janë fiktive”. Akuzat janë plot kontradikta dhe të pabesueshme. “Burri ishte dukshëm në shtëpi në kohën e përdhunimit të supozuar.” Në shtëpi ka qenë edhe autori i dyshuar, siç ka konfirmuar bashkëshortja e tij.

Sipas prokurorit, shkak i kallëzimit të rremë ka qenë mbulimi i një lidhjeje me një burrë tjetër. Sepse burri i saj dyshonte se ajo kishte një lidhje jashtëmartesore. Për këtë arsye, burri ka rrahur gruan e tij natën e pretenduar të krimit dhe ajo e ka denoncuar për dhunë në familje. Nuk kishte asnjë dënim sepse gruaja e tërhoqi denoncimin.

Tre javë më vonë, ajo i tha kushëririt të burrit të saj përmes WhatsApp-it se ishte në një strehë për gratë për shkak të burrit të saj të dhunshëm. Ajo nuk e përmend fare përdhunimin e supozuar; historia e bisedës tregon një marrëdhënie të mirë. Në gjyq ka qenë edhe paditësi privat: “Pse po gënjen?” e pyeti të akuzuarin, i cili u ul aty i heshtur, i inatosur.

Gjykata e shpalli gruan fajtore për akuza të rreme dhe e dënoi me 18 muaj burg me kusht, përcjell portali Shtegu. “Deklaratat nuk janë të besueshme dhe kontradiktore”, tha gjyqtari. Është e pakuptueshme që ajo ka shkëmbyer mesazhe në WhatsApp me kushëririn e burrit të saj pothuajse një muaj pas përdhunimit të pretenduar me një armë në kokë pa përmendur krimin. Një tregues është edhe shlyerja e 15 000 frangave me drejtësinë e paqes.

Gjykata hoqi dorë nga dëbimi fakultativ nga vendi, siç kishte kërkuar prokurori publik. Gruaja me siguri ishte nën presionin e bashkëshortit dhe familjes dhe kishte një prognozë pozitive.