Zvicër: Më në fund bora në horizont

67 Lexime

07:21:58         2016-01-01
Poshtë mjegulla, lartë dielli dhe asnjë pikë të reshurash në horizont. Ditëve të kaluara, në Zvicër koha nuk ka pasur asgjë të përbashkët me dimrin.
Por, tani është përhapur lajmi se së shpejtu do të fillojë dimri!

 

„Shtypja e lartë e ajrit do të zhvendoset në drejtim të Lindjes“, ka deklaruar për „Blick“ Cedric Sütterlin, nga MeteoNeës, njofton „Shtegu.com“. Me këtë rast, kufiri i rreshjeve të dëborës zbretë në një mijë metra lartësi. Fillimisht nuk mund të llogarisim me të reshura të ashpra. „Në Alpet zvicerane do të ketë vetëm disa centimetra dëborë“.

 
Por, që nga 2 janari do të fillojë zbardhja e truallit, deri më 30 centimetra. Gjatë kësaj, në periudha të shkurtëra është e mundur që rregullisht të bie borë. Në vendet malore, është paraparë që bora të arrijë trashësinë deri në një metër.