Vjedhën gjashtë tonelata abrib – denoncohen dy kosovarë

27 Lexime

Në maj të vitit 2023, dy persona në Oensingen të Zvicrës vodhën 240 kova secila me peshë 25 kg abrib të bardhë. Dy autorët e dyshuar tani janë raportuar nga prokurori publik

Zyra e prokurorit publik të Solothurnit akuzon dy personat. Ata janë të dyshuar se kanë vjedhur gjashtë tonelata abrib. Kështu shkruan Policia Kantonale e Solothurnit në komunikatën e saj për media, transmeton portali Shtegu. Për një kohë të gjatë ishte e paqartë se kush qëndronte pas vjedhjes. Në maj të vitit 2023, autorët e dyshuar vodhën materialin nga një kantier ndërtimi në Oensingen, të vendosura në paleta.

Dy kosovarët (36 dhe 39 vjeç) i kanë ndarë gjashtë tonelatat në 240 kova nga 25 kilogramë secila. Një pjesë e madhe e pasurisë së vjedhur tashmë është gjetur dhe i është dorëzuar kompanisë pronare. Sipas policisë, materiali i vjedhur kap vlerën e disa mijëra frangave.