Varësia në familje – fëmijët dhe të rinjtë kanë nevojë për ne!

14 Lexime

Në Zvicër, rreth 100 000 fëmijë dhe të rinj rriten me një prind të varur nga alkooli. Fëmijë të tjerë kanë prindër që janë të varur nga substanca të tjera (droga të paligjshme, ilaçe) ose kanë sjellje problematike (bixhoz, etj.). Java e fushatës „Fëmijët e prindërve me varësi“ dëshiron të tërheqë vëmendjen ndaj kësaj situate dhe të gjenerojë një rrjet mbështetës që shikon, dëgjon dhe vepron.

Nga data 13 deri më 19 mars 2023, java kombëtare e fushatës „Fëmijët e prindërve me varësi“ do të zhvillohet me ngjarjet e mëposhtme në Kantonin e Bernës:

13-19 Shkurt 2023 / kanalet e mediave sociale „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“
Klasa e grafikës në Shkollën e Dizajnit në Biel ka zhvilluar sërish një fushatë ndërgjegjësimi në emër të organizatave rajonale për mbështetjen e varësisë. „Blaue Kreuz“ do të publikojë gjithashtu tre projektet fituese në kanalet e mediave sociale gjatë javës së fushatës.
13 mars / 9 e mëngjesit deri në 6 pasdite / ekspozitë „Varësia – një mysafir i paftuar“ / Qendra e Psikiatrisë Münsingen, Hunzigenallee 1, 3110 Münsingen

Ekspozita udhëtuese është krijuar në bashkëpunim me përfaqësuesit e „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“, „Berner Gesundheit“, „Psychiatriezentrum Münsingen PZM“, Contact, Aebi Hus dhe „Suchttherapie Bern“ dhe do të jetë e aksesueshme për vizitorët e interesuar gjatë javës së fushatës në PZM.

Ekspozita shërben për ndërgjegjësimin dhe informimin e publikut, bën të dukshme nevojat dhe situatën e fëmijëve dhe të rinjve të prekur dhe tregon efektet e varësisë nga anëtarët e ndryshëm të familjes.

Ekspozita udhëtuese kontribuon kështu në thyerjen e tabuve dhe na inkurajon të gjithëve që të dëgjojmë, shikojmë dhe ofrojmë mbështetje në mjedisin tonë personal.

15 mars 2023 / ora 19-20 / librari Orell Füssli, Bälliz 60, 3600 Thun

Duke përdorur libra dhe figura për fëmijë, „Blaue Kreuz“ tregon se si t’i ndihmojmë fëmijët e moshave të ndryshme të adresojnë frikën dhe shqetësimet e tyre dhe si t’i mbështesin ata në klasifikimin e situatës së tyre. Aktiviteti trajton tema që shqetësojnë fëmijët dhe të rinjtë – nga këndvështrimi dhe përvoja e një specialisti dhe të njerëzve që janë rritur në një familje me probleme të varësisë.

Këshilltarët tanë në departamentet „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“ për këshillimin për alkoolin dhe varësinë janë të disponueshëm për pyetje dhe intervista. Mos ngurroni të na kontaktoni.