Unaza e vdekjёs?

80 Lexime

Njё fotografi të tmerrshme ka parё njё peshkatar nё Zvicёr pasi e ka kapur njё peshk nё Liqenin e Urne’s, i cili gjendet në afërsi të qytetit tё Luzernit.
Nё foto shihet qartё se peshku ka nё barkun e tij njё “unazë“ tё plastikёs, prej atyre qё gjinden nё shishet e pijeve freskuese. Si duket peshku e ka fut kokën e vet në të përderisa ka qenë i vogёl dhe ashtu duke u rritur, kjo “unazë” e ka shtypur gjithnjë e më shumё.
Pёr fat te keq njerёz te pandërgjegjshёm hedhin mbeturina nё liqe dhe në këtë manyrë pёsojnë flora dhe fauna, por edhe kafshёt e ndryshme.
Moskujdesi i njerëzve ndaj natyrёs dhe kafshёve do tё na kushtojë shumё shtrenjtë.