Super talenti kosovar me kontratë të parë profesioniste në Gjermani

75 Lexime

Ai ka pasur paraardhës të shkëlqyeshëm: Thomas Meggle, Michael ëiesinger, Skerdilaid Curri. Të gjithë u larguan nga Starnbergi për të pushtuar botën e futbollit. Edin Hyseni nuk dëshiron ta bëjë të njëjtën gjë. I lindur në Starnberg, ai tani nënshkroi kontratën e tij të parë profesionale me 1. FC Schweinfurt 05. „Megjithëse është vetëm 18-vjeçar, ai mund të stërvitet me ekipin e parë. Ai ka dashur ta shfrytëzojë këtë mundësi“, thotë babai i tij Bekim Hyseni. Kohët e fundit, mesfushori i rrezikshëm shqiptar luajti për TSV 1860 Mynih në Bayernliga U19. „Kontrata do t`i zgjatej edhe më tej“, thotë babai krenar. Por te profesionistët ende nuk do të ketë pasur ndonjë rast.

Edin Hyseni është një shembull i mirë i stërvitjes së shkëlqyer për të rinjtë në FT Starnberg 09. „Atje ai u mbështet shumë mirë nga trajnerë si Cosimo Agostinacchio, Katrin Rumland ose Sascha Grießhammer“, thotë Bekim Hyseni për punën e shoqatës. Djali i tij u transferua në FC Bayern Munich në një moshë të re. „Por atje, Edini nuk ndjehej aq rehat. Kjo ndodhi shumë herët”, e përkujton atë moment Hyseni. Kështu Edini u kthye në gjimnastët e lirë. Nga U13 kosovari atëherë luajti te „luanët“. Talenti i tij nuk mbeti i pazbuluar edhe në Kosovë, vendlindja e babait të tij. Që nga U16, Edin Hyseni ka qenë pjesë përbërëse e ekipeve të të rinjve kombëtarë të Kosovës. „Për fat të keq, angazhimi i tij u pengua nga kriza e koronavirusit“, thotë i zhgënjyer Bekim Hyseni, informon Shtegu.com. Deri më sot, djali i tij i talentuar ka punuar gjithashtu si nëpunës me aspirata në kompaninë e të atit. „Ai duhet ta përfundojë shkollimin në Schweinfurt“, shpjegon babai i Edinit.

Si një ekip ambicioz në ligën rajobnale, Schweinfurt aktualisht është i dyti në tabelë – është një trampolinë shumë e mirë, por jo edhe një garanci e një karriere profesionale afatgjatë. Babai dhe djali duhej të fillonin me bindje, sidomos me nënën. „Është shumë e pikëllueshme që djali i saj po zhvendoset për herë të parë. Por gjithashtu duhet të lihet ndonjëherë i lirë”, thotë Bekim Hyseni. „Me siguri do t`i bëjë mirë, veçanërisht pasi në Schweinfurt do të kujdesen mirë për të“, vazhdoi ish-trajneri i FT. Edini do të zhvendoset në një bashkësi banimi me disa nga shokët e tij të ardhshëm të skuadrës.

Edin Hysenit nuk i mungon vetëbesimi i nevojshëm. „Pas gjashtë vitesh në qendrën e zhvillimit të të rinjve të TSV 1860 Mynih, u bëra i shquar për shkak të rrezikut tim të vazhdueshëm për shënim të golave dhe përgatitjes së rasteve. Edhe në Schweinfurt dua ta luaj këtë rol”, citohet ai në një njoftim për shtyp nga klubi i tij i ri. „Edini është një talent i ri që ka kaluar trajnime shumë të mira me një klub të lartë. Ne kemi shumë imagjinatë se si mund ta përdorim atë në sistemin tonë dhe besojmë se ai mund të shfrytëzojë potencialin e tij në Schweinfurt“, thotë trajneri i FCS, Tobias Strobl. “Ai është fizikisht shumë i pjekur dhe i përshtatshëm për moshën e tij. Sigurisht, një aspekt pozitiv është se për shkak të moshës, mund të përdoret gjithashtu për ekipin U19. Por ne jemi shumë të lumtur që ai do të përjetojë kërcimin në zonën e meshkujve në Schweinfurt”, shtoi shefi trajner.