Shtypi i huaj për aksidentin me tetë të vdekur në lumin Vjosa

30 Lexime

Tetë persona humbën jetën në një aksident në Shqipëri – mes tyre shtatë të dyshuar emigrantë. Vetura është futur në një lumë

Një veturë ka hyrë në një lumë në juglindje të Shqipërisë, shkruan „RP Online“. Të tetë të ngujuarit humbën jetën,të martën tha policia shqiptare. Ishin shtatë persona që supozohet se vinin “nga vende të treta” dhe vozitësi i tyre shqiptar. Policia shpesh përdor formulimin për migrantët.

Sipas policisë, drejtuesi i mjetit ka humbur kontrollin e veturës, e cila ka përfunduar në lumin Vjosa rreth 240 kilometra në juglindje të kryeqytetit Tiranë.

Shqipëria nuk është një rrugë kryesore për emigrantët që kërkojnë të arrijnë në BE, por grupe të vogla emigrantësh arabë ose aziatikë ndonjëherë përdorin vendin ballkanik si një stacion tranziti për të shkuar në Itali.

Në vitin 2019, Shqipëria u bë vendi i parë jashtë BE-së që vendosi staf nga agjencia kufitare e BE-së Frontex në kufijtë e saj jugorë dhe lindorë, transmeton portali Shtegu. Parlamenti i Shqipërisë votoi në shkurt për një marrëveshje të diskutueshme për migracionin, sipas së cilës Shqipëria do të strehonte mijëra emigrantë të shpëtuar nga ujërat ndërkombëtare nga Italia, ndërkohë që kërkesat e tyre për azil janë duke u përpunuar.