Shtetasi i Maqedonisë së Veriut do të paguajë gjobë prej 36 000 frangash pasi voziti shpejt në Zvicër

53 Lexime

Gjykata e Lartë në Kantonin Aargau ka dënuar një shtetas maqedonas për shkak se ka vozitur me shpejtësi të madhe. Dënimi është i ashpër

Pak para Krishtlindjeve 2021, një shtetas maqedonas atëbotë 31-vjeçar në Oftringen të Zvicrës, pak më shumë e shkeli gazin e veturës. Me një Mercedes ai arriti një shpejtësi prej mbi 90 km/h në zonën 50 – dhe më pas u regjistrua.

Siç shkruan “Aargauer Zeitung”, burri po ngiste me shpejtësi më të madhe për 36 km/h. Për këtë arsye ai ka kryer veprën penale të “shkeljes së rëndë të rregullave të qarkullimit rrugor duke tejkaluar shpejtësinë e lejuar në zonat urbane” dhe është dashur të paraqitet në gjykatë, transmeton portali Shtegu.

Prokuroria publike kërkoi një gjobë të pakushtëzuar prej 14 700 frangash përpara Gjykatës së Qarkut Zofingen. Por shtetasi maqedonas u shpall i pafajshëm sepse marrja në pyetje e shoferit nga policia nuk ishte e vlefshme.

Prokurori publik më pas e dërgoi çështjen në Gjykatën e Lartë të Aargaut. Burri tani atje u shpall fajtor. I akuzuari veproi “në mënyrë të pakujdesshme dhe të papërgjegjshme”, citon “Aargauer Zeitung” nga aktgjykimi. Me përvojën e tij nëntëvjeçare në drejtimin e automjetit, burri duhet të ketë qenë në dijeni të shpejtësisë. Është “e pabesueshme” që ai e nënvlerësoi shpejtësinë ose nuk e vuri re që shpejtësia ishte tejkaluar.

Burri ka edhe precedentë penalë. Ai tashmë është dënuar për shkelje të rëndë të rregullave të qarkullimit rrugor, mosmarrje të masave për përcaktimin e paaftësisë për drejtimin e mjetit, sjellje të pakujdesshme në rast aksidenti dhe drejtim të mjetit të pasigurt. Ai gjithashtu kishte një shënim në regjistrin për drejtimin e mjetit në gjendje të paaftë dhe duhej të hiqte dorë nga patentë shoferin për katër e dymbëdhjetë muaj.

Kjo është arsyeja pse burrit tani i kërkohet të paguajë. Gjykata më e lartë e dënoi me 120 tarifa ditore me nga 300 franga, gjithsej 36 000 franga. Burri gjithashtu duhet të mbulojë kostot procedurale prej gati 7 000 frangash – një dhuratë e shtrenjtë për Krishtlindje.