Shqiptarët në Alaskë ju mirëpresin me ‚Mirë se vjen‘

82 Lexime

Alaska e cila quhet The Last Frontier (Kufiri i Fundit), është pika më e largët e SHBA dhe largët e globit.Në qytetin më të madh të saj Anchorage me 300 mijë banorë ka edhe një mini-komunitet shqiptar. Jozyrtarisht flitet se janë rreth 1000 shqiptarë.

Ajo që më bëri përshtypje sot ishte se në qytetin Anchorage përpara një hoteli ishte vendosur edhe skulptura e një Ariu polar me përshëndetjen e mirë se ardhjes të më shumë se 50 gjuhëve tê botês , përfshirë edhe gjuhën shqipe me përshëndetjen « Mirë se vjen ».. INA