Pika e takimit në Biel „Perron bleu“ e feston 11 vjetorin

22 Lexime

Më 19 tetor 2023, pika e takimit „Perron Bleu“ do të shndërrohet në një zonë festivali nga ora 10:00 deri në orën 16:00. Viti i përvjetorit do të festohet edhe një herë me muzikë live, tortë përvjetori, aperitiv dhe aktivitete të tjera madhështore. Pika e takimit u hap në Biel në vjeshtën e vitit 2012 nga „Blaue Kreuz“ dhe u vizitua nga mbi 15 000 të ftuar gjatë kësaj kohe. Që atëherë ka qenë një vend i rëndësishëm për të qëndruar për shumë njerëz që kërkojnë strukturë në jetën e tyre të përditshme ose që nuk duan të jenë vetëm. Njerëzit që jetojnë në skajet e shoqërisë janë gjithashtu të mirëpritur këtu. Një atmosferë familjare me opsione ushqimi të lira janë dhënë në pikën e takimit Perron Bleu.

Pika e takimit është një vend i këndshëm jo vetëm për mysafirët. Perron Bleu ofron vende integrimi për personat me varësi ose probleme të tjera shëndetësore. Integrimi social dhe struktura e përditshme u japin atyre mbështetje të rëndësishme në jetën e përditshme. Përveç punës në kuzhinë dhe pastrimit, këtu bëhet edhe shumë thurje. Ne ripërdorim bluza të vjetra që nuk përdoren më në Brockis për të bërë një tapet nuhatës për qentë. Aktivitete të tjera përfshijnë prodhimin e ndezësve të zjarrit dhe punën në kopsht.

Për një vit të tërë ne festuam 11 vjetorin e pikës së takimit me ngjarje të ndryshme të vogla. Filluam me një shuplakë ëmbëlsirë falas dhe kafe me foto, duke bërë një kurorë Advent, darkë në errësirë ​​dhe ngjarje të tjera. Për momentin, punonjësit e shoqëruar dhe ekipi janë të zënë me prodhimin dhe përgatitjen për festën e madhe të përvjetorit. Ejani dhe festoni me ne, mezi presim të shohim fytyra të vjetra dhe të reja.

Fakte interesante rreth pikës së takimit të Perron bleu

Pika e takimit Perron Bleu ndodhet në mes të qendrës së Bielit dhe megjithatë e fshehur. Një vend për takime me ushqime të lira, shumica e të cilave sigurohet nga „Schëeizer Tafel“. Të hënën dhe të enjten gjatë drekës, ekipi sjell diçka të shijshme në tryezë me njerëzit në programin e integrimit. Këtu ha edhe syri. Ne jemi të mbështetur nga vullnetarë në shërbimin e drekës ose gjatë pasdites sonë të lotarisë. Pikturë e hapur, një ofertë shtesë, zhvillohet çdo të dytën të mërkurë dhe shoqërohet nga një terapist arti.