Pas një sherri midis shqiptarit dhe grekut, bar “Sole” në Brixen duhet të mbyllet për 30 ditë

22 Lexime

Në bazë të kërkesës së përbashkët të komisariatit të policisë dhe kompanisë Brixen Carabinieri, Kuestor Paolo Sartori urdhëroi mbylljen e lokalit “Sole” për 30 ditë – për shkak të problemeve të rënda me rendin publik dhe sigurinë e qytetarëve. Mbyllja u zbatua dje, të mërkurën

Bar „Sole“ në Romstrasse nuk është një fletë e pashkruar. Pati raportime të përsëritura për incidente shqetësuese, duke filluar nga pazaret e drogës deri te debatet dhe zënkat mes të dehurve, si dhe personazhe të dyshimtë që vinin e shkonin. Herë pas here wshtw dashur tw bdwrhyjnw karabinierët apo policia. Një konfrontim i dhunshëm të shtunën rreth orës 20:00 ishte pika e fundit.

Palët? Një shtetas shqiptar 33-vjeçar, i dënuar për lëndim të rëndë trupor, i besuar me kusht në zyrën e mirëqenies sociale, i ndalohet largimi nga provinca e vendbanimit, duhet të qëndrojë në shtëpi nga ora 22:00 deri në orën 5 të mëngjesit dënim për zënka, lëndime fizike, vjedhje, shkelje të emigracionit dhe akuza të shumta të dehjes.

Jo më pak e rëndë është edhe precedenti penal i kundërshtarit të tij, një shtetasi grek 24 vjeç, i cili është denoncuar disa herë për akte përndjekjeje (me ndalim afrimi ndaj tij) dhe për rezistencë ndaj autoritetit shtetëror, si dhe është sanksionuar për dehje.

Përleshja fizike ka bërë që disa prej të pranishmëve të lajmërojnë policinë, transmeton portali Shtegu. Në vendngjarje mbërritën 2 patrulla të karabinierëve dhe një tjetër patrullë policie për të zbutur situatën e rëndë të dhunshme dhe për të parandaluar një tragjedi potencialisht edhe më të madhe.
Kur policia u përpoq të ndante banditë, njëri prej tyre bëri rezistencë të dhunshme. Ai hodhi një shishe birre drejt një oficeri të karabinierëve që po përpiqej të qetësonte kundërshtarin e tij. Më pas ai hodhi një shpërndarës karamele drejt kundërshtarit të tij. I njëjti person ka goditur vazhdimisht oficerët e rendit gjatë operacionit, gjë që ka trembur shikuesit e mbledhur para ndërtesës.

“Kjo konfrontim i dhunshëm pranë një lokali publik në qytetin kryesor të Eisacktal ishte i një ashpërsie të papranueshme dhe detyroi edhe një herë forcat e policisë të ndërhyjnë me shpejtësi për të zgjidhur situatën e rrezikshme”, theksoi Kuestor Sartori. Revokimi i licencës dhe mbyllja shoqëruese e lokalit synojnë – të paktën përkohësisht – të frenojnë problemin e sigurisë që lokali ka paraqitur tashmë në të kaluarën.

Komandanti provincial i karabinierëve, Koloneli Raffaele Rivola, shtoi: „Për një parandalim efektiv, është thelbësore të privohen ata që janë të përfshirë në aktivitete të paligjshme nga vendet e takimit“. Falë bashkëpunimit dhe shkëmbimit të informacionit mes forcave të ndryshme ligjzbatuese, u bë i mundur qetësimi i menjëhershëm i një situate të rrezikshme për sigurinë publike.