all

Nxënësit e rrethojnë mësuesen në Zvicër dhe bërtasin „Allahu akber“

29 Lexime

Javën e kaluar është shkaktuar një incident irritues në sheshin e lojërave në shkollën fillore Bethlehemacker në Bernë. Në një letër drejtuar prindërve flitet për “sjellje të patolerueshme”

Një incident në sheshin e lojërave në shkollën fillore Bethlehemacker në Bernë ka shkaktuar debate të shumta. Më 13 dhjetor, disa nxënës të klasave të pesta dhe të gjashta rrethuan një mësuese dhe i bllokuan rrugën. Turma thirri Allahu Ekber. Kjo del nga një letër drejtuar prindërve që është në dispozicion të „Anzeiger Region Bern“, transmeton portali Shtegu.

Drejtori Sebastian Teuscher shpjegon në letrën e datës 14 dhjetor: “Situata na tronditi si shkollë. Sjellja e grupit është e patolerueshme”. Teuscher e përshkruan incidentin e ngacmimit si „shumë irritues“. Ai duhet të merret seriozisht.

Veprimi ka pasoja për të prekurit

Sipas informacioneve të “20 Minuten”, personeli i prekur është mësuese. Ngjarja duhet trajtuar. Prandaj shkolla tashmë ka marrë masa. Në të ardhmen, klasat me nxënësit e prekur do të duhet të shkojnë të pauzojnë veçmas – nën mbikëqyrjen e mësuesit të klasës. Diskutohen edhe masat disiplinore si qortimi.

Sipas Teuscher, nxënësit kanë kërkuar falje që atëherë. Megjithatë, kjo nuk mjafton. “Është ende herët për të korrigjuar, ne jemi ende në fazën e prekjes”, thotë ai.

Reagojnë prindërit

Shumë prindër të të përfshirëve tani e kanë kontaktuar atë. “Prindërit e atyre nxënësve që ishin veçanërisht në vijën e parë i morën seriozisht akuzat dhe nuk e vlerësuan aspak sjelljen e fëmijëve të tyre”, thotë Teuscher.

Andreas Heuer, kryetar i komisionit përgjegjës të shkollës, e bën të qartë: “Fëmijët kanë kaluar një kufi. Kjo nuk mund të tolerohet dhe duhet të ketë pasoja për fëmijët e përfshirë”.

Problemet në Bethlehemacker dhe në shkollat ​​e tjera në rrethin shkollor të Betlehemit nuk janë të një dimensioni që shkollat ​​nuk mund t’i kapërcejnë. Incidentet e dhunës, për shembull, janë jashtëzakonisht të rralla. Betlehemi definitivisht nuk mund të krahasohet me zonat problematike në Gjermani apo Francë.