Një çift zviceran nga Cyrihu gjobitet pasi nuk mbajti distancë

49 Lexime

Në parim, çiftet dhe familjet në të njëjtën shtëpi duhet të mbajnë gjithashtu një distancë prej dy metrash. Për këtë, një çift i ri zviceran u gjobit

Në Cyrih, një grua e re u gjobit nga policia e qytetit nën dyshimin se kishte shkelur rregullat e distancës. Siç shkruan „NZZ“, gruaja ishte jashtë me të dashurin e saj, me të cilin kishte jetuar në të njëjtën shtëpi për një vit e gjysmë.

Ajo iu ankua policisë së qytetit në internet për ta anuluar gjobën – por pa sukses. Ajo dhe partneri juaj duhet të paguajnë gjobë prej 100 frangash zvicerane për secilin. Arsyeja: Kërkesa për distancën minimale midis njerëzve duhet të përmbushet edhe nga familje të mëdha ose grupe shtëpiake në hapësira publike.

Gjobat u shqiptuan gjatë të Premtes së Mirë në Komunëb ëipkingen, informon Shtegu.com. ÇIfti ishte ulur bashkërisht , disa metra larg njerëzve të tjerë. Erdhi një polic dhe i pyeti nëse ata jetonin së bashku. Të dy thanë po dhe oficeri i zbatimit të ligjit vazhdoi. Një orë më vonë, policia erdhi në park dhe u kërkoi të gjithëve të largoheshin. Pak kohë më vonë, një polic tjetër erdhi dhe e gjobiti çiftin. Gruaja, e cila punon si avokate, për „NZZ“ ka pohuar: „Ai vetëm bëri një referencë të përgjithshme në formulimin e rregulloreve të Këshillit Federal“.

Policia e qytetit të Cyrihut ka një version tjetër të ngjarjes. Zëdhënësi i mediave Marco Cortesi thotë se në livadh kishte shumë persona. Prandaj, përmes altoparlantit të pranishmëve iu kërkua tre herë të largoheshin nga livadhi. Pjesa tjetër që ngeli, u njoftua përsëri për rregulloret nga zyrtarët. Në vend që të largoheshin nga livadhi, çifti filloi ta ngitë zërin. Cortesi: «Policia ka vepruar në mënyrë absolutisht korrekte. Nëse një vend duhet të pastrohet, atëherë kjo vlen për të gjithë“. Dhe ai shprehet: «Mund të paditeshin edhe për mosbindje qytetare. Dhe kjo do t`u kishte kushtuar edhe më e shtrenjtë».

Gruaja kundërshton akuzën e ngritjes së zërit. Kishte njerëz që e ngritën zërin lartë, por ajo dhe partneri i saj kishin qëndruar të qetë.