Në vitin 2021 policia zvicerane pret gjoba prej rreth 279 milionë frangash

63 Lexime

Gjatë këtij viti , policia zvicerane gjermanofone llogarit me më pak të ardhura se vitin e kaluar. Arsyeja për këtë nuk është koronavirusi

Pandemia luan një rol vartës në planifikimin e buxhetit të policisë zvicerane gjermanofone. Megjithëse autoritetet po presin një ulje të të ardhurave prej 8.7 milionë frangash nga gjobat në krahasim me vitin e kaluar, arsyeja për këtë nuk është koronavirusi, shkruan CH Media.

Kantoni i Bernës justifikon mungesën e të ardhurave prej 5 milionë frangash me „vlera empirike nga vitet e mëparshme“. Në Kantonin Basel-Land, zhvillimi i trafikut dhe çmontimi i një sistemi kontrolli të shpejtësisë në Tenniken, luajnë një rol në zvogëlimin e buxhetuar prej 6 milionë frangash.

Shumica e gjobave realizohen në trafikun rrugor – praktikisht kudo, tejkalimi i kufirit të shpejtësisë është shkaku kryesor.

Në këtë vit, qyteti i Cyrihut pret gjoba prej 62.1 milionë frangash – i njëjti numër si në vitin e kaluar. Ky korrespondon me një vit normal pa një bllokim të vështirë, sipas departamentit të financave të qytetit të Cyrihut.

Cyrihu po planifikon 143 franga gjobë për banor, duke u renditur në krye të listës për gjobën më të lartë për frymë në Zvicër. Kantoni i Urii është gjithashtu qëndron lartë në listën e gjobave, informon Shtegu.com.

Në vitin 2021, në Baden madje pritet një rritje e të ardhurave nga gjobat. Arsyeja për të ardhurat shtesë të buxhetuara prej 753 400 frangash: Nga viti 2021, të gjithë elementët teknikë të monitorimit të trafikut duhet të jenë në dispozicion të policisë së qytetit.