all

Mbi 14 vjet burg për vrasësin e djaloshit shqiptar në Zvicër

16 Lexime

Pas luftës vdekjeprurëse të klaneve në pikën e karburanteve Avia në Geuensee të Zvicrës, autorët tashmë janë dënuar dhe duhet të vuajnë burg

Më 25 shtator 2021, dy grupe luftuan me njëri-tjetrin në pikën e karburanteve Avia në Geuensee LU. Njëra anë godiste kokat e kundërshtarëve me një çekan dhe nyje tunxhi, ana tjetër kishte thika, shkopinj druri, gurë të mëdhenj dhe një zorrë uji.

Në fund humbi jetën djaloshi 20-vjeçar shqiptar Ardit N. nga Lucerni, disa meshkuj të plagosur, disa prej tyre në rrezik për jetën. Prokuroria ka hapur një hetim penal ndaj 13 personave, transmeton portali Shtegu. Tani është shpallur aktgjykimi. I dyshuari kryesor që vrau me thikë Ardit N. duhet të shkojë në burg. Ai u shpall fajtor për vrasje të mundshme me dashje dhe për këtë mori 14 vjet e shtatë muaj.

Në total, gjashtë nga tetë të pandehurit u shpallën fajtorë për pjesëmarrje në raketë. Dy persona që ishin aty në atë kohë, por nuk morën pjesë aktive në raketë, u shpallën të pafajshëm.