LAJME

LAJM I FUNDIT: Merkel i thotë „JO“ Ramës për projektet e premtuara

34 Lexime

Zonja e çeliktë, kancelarja gjermane Angela Merkel, është personi më i rëndësishëm i politikës aktuale gjermane. Sipas një studimi psikolgjik që i është bërë, kancelarja Merkel pothuajse në çdo takim me burrështetas të vendeve të ndryshëm, e ndërron ngjyrën e rrobeve që i vesh, duke e përshtatur me situatën autentike. Psh, gjatë krizës së Greqisë, ajo është veshur me ngjyrë të kuqe të hapur, që simbolizon se bëhet fjalë për një vendim emocional dhe është e gatshme të bisedojë për zgjidhjen e çështjes. Gjithashtu me rastin e krizës greke, ajo është veshur edhe me ngjyrë bardhë e blu, në shenjë të gatishëmrisë për të komunikuar me grekët, të cilët këto ngjyra i kanë në flamurin e tyre. Duke vështruar ngjyrën e veshjes së kancelares gjermane me kryeministrin shqiptar, Rama, mund të përfundohet se Merkel nuk ka dhënë dritë jeshile për bisedimet në mes dy politikanëve, pasi ngjyra e zezë, sipas psikologes gjermane për ngjyra, simbolizon „JO“-në, ndërsa e bardha do të thotë „PO“.

 

images