Ky është personi që po i kërkon nëntë milionë franga dëmshpërblim Zvicrës

137 Lexime

“Kam humbur gjithçka dhe po jetoj sërish me prindërit e mi”

Autoritetet zvicerane mendojnë se Sherif Isbilir (38) i ka shkelur rregullat e qarkullimit rrugor dhe ia kanë konfiskuar patentën e shoferit. Kjo ka shkaktuar pasoja të rënda për taksistin nga Dottikon AG. Prandaj ai kërkon 9 milionë franga dëmshpërblim
Ai është njeriu që thuhet se ka ndaluar veturën në tunel, është dashur të dorëzojë patentën e shoferit dhe për këtë arsye ka kërkuar 9 milionë franga dëmshpërblim: Sherif Isbilir (38) nga Dottikon AG.

Ai vetë shpjegon se përse ka kërkuar një shumë kaq të lartë: “Dëmi që shkaktoi heqja e patentës sime është i madh për mua. Për shkak të incidentit, unë nuk kam mundur të punoj për një vit e gjysmë”, spjegon Sherifi për gazetën „Blick“. Sepse: Isbilir i fitoi paratë e tij si shofer taksie në Limmattal. “Kam mundur të jetoj mirë nga kjo, biznesi ishte i shkëlqyer”, thotë shtetasi zviceran me rrënjë kurde. “Unë kisha apartamentin tim në Schlieren. Do të kisha një të ardhme të ndritur përpara”.

Por autoritetet ia prishën llogaritë! Kështu ai i humb të ardhurat: “Që nga momenti i tërheqjes, d.m.th në shkurt 2022, kam kërkuar 670 000 franga në muaj”.

Nuk shkoi edhe aq larg: “Gjykata e Lartë e hodhi poshtë kërkesën time këtë pranverë”, thotë Isbilir. „Shifra atëbotë do të kishte qenë rreth 9 milionë“, transmeton portali Shtegu. 38-vjeçari shpjegon: “Por unë nuk doja ta çoja çështjen në Gjykatën Federale zvicerane sepse gjykata më e lartë kishte të njëjtin mendim si gjykata e rrethit. Mendova se nuk kam kurrfëraë gjasash”. Ai thekson: “Edhe sikur të kem një pikëpamje krejtësisht të ndryshme për atë që ndodhi ditën e incidentit”.

Ndodhi në vjeshtën e vitit 2021 në tunelin Mutschellen në Dietikon ZH. Isbilir kujton: „Unë vozita bosh në taksinë time, një Mercedes S-Class, përsëri në stacionin e trenit Schlieren“. Sipas aktakuzës, taksisti thuhet se e ka ndaluar mjetin e tij në tunel pa asnjë arsye. Prandaj, veturat pas Isbilir duhet të kishin ndaluar dhe të ishin kthyer në të majtë.
Por i akuzuari përgjigjet: “Kjo nuk është aspak e vërtetë. Isha duke vozitur në korsinë e majtë, sinjalizova në të djathtë dhe doja të ndërroja korsinë.“ Megjithatë, vozitësi në korsinë e djathtë nuk donte ta linte të pengonte. Burri në fjalë ka shkelur gazin. “U ngadalësova shpejtësinë, e lashë veturën time të rrotullohej dhe doja të rreshtohesha pas tij”. Por në atë moment një vozitës tjetër frenoi befas më përpara në korsinë e djathtë. „Vozitësi që nuk më la të hyja, përplasi frenat – dhe papritmas pashë një boshllëk para tij“, Isbilir radhitet.

Vozitësi i përmendur më pas përdori ua ndezi dritat e gjata disa herë. “E pashë se si po çmendej”. Dhe: “Ai më vonë bëri një deklaratë në polici – por ishte e gabuar”, thotë Isbilir. „Ai pretendoi se e kisha shtyrë në kolonë“. Por Isbilir i qëndron asaj: „Unë nuk kam bërë asgjë të keqe dhe nuk kam ndaluar vetëm veturën time në tunel“.

Megjithatë, autoritetet e shohin gabimin te Isbilir. Një urdhër ndëshkues vjen te kutia e tij postare. Gjykata e rrethit e dënoi me gjobë prej 300 frangash. Mbi të rëndojnë edhe shpenzimet gjyqësore mbi 1 300 franga. Isbilir e çon çështjen në Gjykatën e Lartë.
Kostoja nuk është pika që e dëmton, thotë taksisti që ka mbetur mënjanë. “Heqja e patentës së shoferit është e keqe. Tani jam i papunë dhe jetoj sërish me prindërit e mi. Unë jam i mërzitur, dua të punoj përsëri – si vozitës taksie.“ Por kjo nuk është e gjitha: «Kam krijuar një bazë klientësh gjatë tre viteve. Të ftuarit më njihnin mirë”. Dhe: “Autoritetet ma prishën të gjithë biznesin me heqjen e patentës”, thotë ai i trishtuar. “Kjo është arsyeja pse shuma mujore që kërkova për kompensim është kaq e lartë”.

Për të bëhet edhe më keq: “Tani më duhet të debatoj me departamentin e trafikut rrugor se kur më në fund mund të kem sërish patentën time. Kjo mund të marrë shumë kohë”.