Kosovarit ia konfiskojnë 70 000 franga zvicerane, ia lejuan vetëm 200 sa për biletën e trenit

61 Lexime

Gjatë ditës së enjte, oficerët doganorë zbuluan kontrabandë parash në kufirin pranë Lindau. Paratë u sekuestruan për shkak të një dyshimi për trafikim me kokainë

Zyra kryesore doganore gjermane në Ulm raportoi në një njoftim për shtyp të premten se oficerët doganorë të Lindaus zbuluan kontrabandë parash përtej kufirit zviceran të enjten e Madhe.

Një kosovar që donte të kalonte kufirin kombëtar me një autobus që vinte nga Cyrihu kishte një sasi të konsiderueshme parash në dy zarfe në çantën e laptopit dhe në portofolin e tij, transmeton portali Shtegu. Zyra doganore nuk ka dashur të japë asnjë informacion për operatorin e autobusit.

Sarah Mayer nga zyra kryesore doganore në Ulm tha: „Nga ekzaminimi më i detajuar në zyrë u zbuluan gjithsej 70 570 franga dhe 9 370 euro, dhe një test fshirjeje droge në kartëmonedha gjithashtu tregoi kontakt me kokainë“.

Megjithatë, në bagazhin e burrit nuk u gjet asnjë provë e substancave të ndaluara. Paratë e gatshme u sekuestruan nga oficerët për shkak të mbetjes së kokainës dhe iu dorëzuan zyrës së negociatave doganore të Shtutgartit për të hetuar origjinën e tyre.


Udhëtimi në vazhdim me tren dhe 200 euro në portofol

Ndaj udhëtarit ka nisur procedimi për kundërvajtje administrative për mosdeklarim të parave të gatshme me dashje. Paratë e gatshme ose mjetet ekuivalente të pagesës me vlerë ekuivalente prej 10 000 eurosh ose më shumë duhet të deklarohen me shkrim në zyrën doganore përgjegjëse kur hyni në Gjermani nga një vend jashtë BE-së, tha Mayer kur u pyet nga portali „20 Minuten“.

Burrit iu dhanë 200 euro për udhëtimin e tij të mëtejshëm, sepse ai duhej të vazhdonte udhëtimin e tij me tren. Ndërkohë, autobusi ishte nisur pa të.

„Kjo shumë, plus një zbritje të sigurisë penale, do të zbritet nga shuma e kontrabanduar“. Mayer vlerëson se zbritja është midis 15 000 dhe 25 000 euro. Megjithatë, kjo ende nuk mund të llogaritet saktësisht.