Kjo është banesa më e lirë në Zvicër

106 Lexime

Një apartament me katër dhoma në Jura të Bernës është shpallur për huazim prej muajsh. Edhe pse kushton vetëm 570 franga, është bosh. Pavarësisht mungesës së banesave. Megjithatë, ajo është ende në formë shumë të mirë

Mungesa e banesave dhe rritja e qirave në qiell janë temë e të gjithëve në Zvicër. Por hapësira e banimit nuk është e pakët kudo: në rajone të caktuara, edhe apartamentet e lira nuk kanë gjetur blerës për një kohë të gjatë. Aktualisht apartamenti me katër dhoma më i lirë i shpallur për huazim në Zvicër është në Perrefitte pranë Moutier në Jura të Bernës, siç shkruan “SonntagsZeitung”, transmeton portali Shtegu.

Kushton 570 franga në muaj plus 125 franga kosto shtesë. Ka një vendparkim për vetëm 35 franga. Apartamenti ka edhe oxhak! Sipas kompanisë përgjegjëse imobiliare, prona është bosh prej pesë muajsh. Një qiramarrës është larg e gjerë dhe nuk shihet. Fakti që qiraja e parë është falas gjithashtu nuk i tërheq të interesuarit.

Perrefitte nuk është edhe aq i largët. Është 30 minuta me makinë nga Bieli. Një orë e gjysmë deri në Cyrih. Natyrisht apartamenti nuk është i përditësuar.Kuzhina daton nga vitet 1980. Por ka një sobë xhami qeramike dhe një frigorifer të ri. zhurma e trafikut? Nuk ka problem! Edhe nëse prona është në rrugën kryesore të fshatit me 500 banorë.

Perrefitte nuk është as një fshat fantazmë. Ka një shkollë me një palestër dhe një restorant me dhoma për mysafirë. Ka mbetur vetëm një dyqan, siç shkruan “SonntagsZeitung”. Banorët blejnë në Lidl në Moutier, dy kilometra larg.