Kina merr organet e miliona të burgosurve muslimanë ujgurë

88 Lexime

08.10.2019

Rozart Dani Luksemburg 2019

Kina mbledh organet e miliona të burgosurve muslimanë ujgurë, deklarojnë vëzhguesit ndërkombëtar.
Ata dyshojnë se kjo pakicë kombëtare shërben si „rezervuar organesh“ për spitalet kineze.
Javën e kaluar, një organizatë paraqiti prova të pakontestueshme, se trafikimi i organeve, jo vetëm tek të vrarët e dënuar me vdekje, por edhe ndaj atyre që janë akoma gjallë, është bërë në këto kampe.
Deri më tani, më shumë se një milion uighur janë burgosur, për një peruidhë afatgjatë, sipas Liberation, jo me qëllim shfarosjen totale të tyre, por një proçes i ngadaltë i rigjenerimit, duke përfshirë ndarjen e prindërve nga fëmijët, zhdukjen e çdo prove trashegimie gjenetike e historike familjare, ndjekur më pas me një indoktrinim politik të bërë në kurset ideologjike të Partisë Komuniste Kineze, ndalim për të folur ujgurishten, ndalim për të praktikuar fenë dhe traditat e tyre.

Foto simulim, realizuar gjatë një tubimi informues nga praktikantë të Falun Gong në Taipei (Tajvan).