LAJME

Ja përse ndalohet kërkimi i lëmoshës në Zvicër

40 Lexime

Një austriake 16-vjeçare, ka filluar të kërkojë lëmoshë në Bischofszell të Zvicrës, kur një plak ka shprehë gatishmërinë që t`i japë 30 mijë frangazvicerane. Por, një gjë të tillë e penguan bankierët, pasi në minutën e fundit një nëpunës bankar kishte dyshuar në këtë aksion, duke e alarmuar policinë, para se t`ia dorëzojë plakut të hollat.
Pas kësaj, policia e ka kontrolluar lypësen dhe tek ajo janë gjetur rreth 1.370 franga zvicerane. Ndaj saj është ngritur një kallëzim penal pranë Entit për të rinj në Kantonin e Thurgaut, thuhet në një komunikatë të policisë, të lëshuar gjatë ditës së martë.
Policia ka këshillluar qytetarët që të mos bien në ndikimin e lypësve dhe thjeshtë, t`i injorojnë të njëjtit, pasi kërkimi i lëmoshës në Zvicër është i ndaluar me ligj dhe lypësit mund të dënohen.