Hedhja e cigares nga dritarja e veturës në Zvicër kushton shtrenjtë

98 Lexime

Kur një shtetas 34-vjeçar slloven mbaroi së thithuri cigaren e tij, ai e hodhi atë nga dritarja e automjetit të tij. Ai u vëzhgua dhe pati pasoja

Një shtetas slloven 34-vjeçar nga Lucerni është gjobitur së fundmi nga Prokuroria Publike e Lucernit me një urdhër ndëshkues. Burri e kreu veprën e tij më 20 korrik të këtij viti kur po ngiste furgonin e tij në sheshin „Bahnhofplatz“ pak para orës 22:00.

Burri po pinte një cigare në automjet. Ndoshta do të ishte më mirë ta hidhte këtë në një tavëll ose në një kosh plehrash. Në vend të kësaj, ai thjesht e hodhi atë nga dritarja e përparme e majtë e automjetit në rrugë. Megjithatë, kjo nuk kaloi pa u vënë re.

Forcat patrulluese të Policisë së Lucernit e kanë kapur në flagrancë dhe kanë regjistruar të dhënat e tij personale. Tani – disa muaj më vonë – 34-vjeçari mori një gjobë. Ky urdhër ndëshkrimi, të cilin e posedon gazeta „20 Minuten“, tregon se ai është fajtor për “hedhjen e një cigareje të tymosur nga një automjet në lëvizje”.

Burri, i cili vjen nga Sllovenia, tani ka marrë një gjobë prej 40 frangash për sjelljen e tij “të paligjshme”, transmeton püortali Shtegu. Përveç kësaj, banori i Lucernit duhet të përballojë vetë shpenzimet e procedurës. Këto arrijnë në 150 franga. Kjo do të thotë se ai duhet të paguajë gjithsej 190 franga për të hedhur një cigare të vetme.