Gjakderdhje në një kishë në Gjermani, shtatë të vdekur

61 Lexime

Të shtëna në „Sallën e Mbretërisë“ të Dëshmitarëve të Jehovait

Në lagjen Alsterdorf të Hamburgut, është shkaktuar një gjakderdhje në një kishë që la disa të vdekur. Të shtënat fatale u qëlluan pak pas orës 21:00 në një „Sallë Mbretërie“ të Dëshmitarëve të Jehovait — një ndërtesë që përdoret për adhurim.

Sipas informacioneve të BILD, shtatë persona u vranë dhe të paktën tetë të tjerë u plagosën, transmeton portali Shtegu. Policia ka folur për një situatë të rëndë. Popullsia u paralajmërua për „rrezik ekstrem“ përmes aplikacionit të paralajmërimit të fatkeqësive.
Policia gjermane bëri thirrje për të shmangur zonën e prekur rreth Deelböge. „Kërkoni strehim në një ndërtesë menjëherë“, tha ajo. „Përdorni telefonin vetëm në raste urgjente ekstreme në mënyrë që linjat të mos shemben“.

Një zëdhënës i policisë tha: „Ne morëm telefonata rreth orës 21:15 se aty kishin qëlluar të shtëna“. Oficerët aty pranë nxituan drejt kishës, madje dëgjuan një të shtënë tjetër kur hynë në ndërtesë!

Sipas informacioneve të BILD, ata gjetën të vdekurin e shtatë në katin e sipërm. Ende është e paqartë nëse ky është autori”, tha policia. Megjithatë, nuk ka prova të një autori të arratisur, tha zëdhënësi. “Për momentin situata është qetësuar deri më tani”.