Ekskluzive: Modestia e kryetarit të Irlandës mahnitë shqiptarin

47 Lexime

Xhevahir Memeti me kryetarin e Irlandës, Zotëri Michael D. Higgins

 

 

 

15:38:32               2016-04-13

 

 

 

Sekretari i përgjithshëm i UEJL-së, Dr. Xhevahir Memeti, këtyre ditëve mori pjesë në Konferencën vjetore të Asociacionit të Universiteteve Europiane (EUA) që u mbajt në Galway të Republikës së Irlandës. Tema e konferencës ishte „Bricks and Clicks“ (tullat dhe kliket) metaforë për kombinimin e universitetit tradicional, që kushtimisht, më shumë mbështetet në infrastrukturë (ndërtesa ose kapacitete fizike -tulla), me trendet moderne të digjitalizimit (kliket) që përshkojnë indin institucional dhe shoqëror modern. Në konferencë, në ditën e parë, ishte i pranishëm edhe Presidenti i Irlandës, njëherit edhe  profesor universitar dhe shkencëtar. Të gjithë të pranishmit, ai i mahniti me thjeshtësinë, modestinë, mençurinë dhe inspirimin që u përshëndet me duartrokitje frenetike. Universiteti i Shtulit i ndjekë këto konferenca rregullisht, në synimin e vet që të mbetet universitet më i mirë në Maqedoni dhe rajon. Për ta arritur këtë, UEJL ka edhe ekspertizën e burimeve njerëzore, edhe kapacitetet dhe infrastrukturën shembullore të teknologjisë informative në kampusin e Universitetit, njofton „Shtegu.com“.