Bastisje e policisë zvicerane në një klub – arrestohen valltare nga Ballkani

40 Lexime

Gjatë një bastisjeje në një klub në Sennëald të Zvicrës, Policia Kantonale e St. Gallenin arrestoi dhjetë persona, përfshirë drejtorin menaxhues. Të arrestuarit raportohen për shkelje të Ligjit për të huajt dhe integrimin

Gjatë një kontrolli në një klub në Sennëald SG, Policia Kantonale e St. Gallenit arrestoi dhjetë persona. Ata kanë shkelur ligjin për të huajt dhe integrimin, siç njoftoi policia të premten.

Mes të arrestuarve janë edhe dy drejtorët menaxhues të klubit, transmeton portali Shtegu. Një shtetas serb (49) dhe malazez (48) kanë punësuar ilegalisht shtetas të vendeve të treta.

Gjatë kontrollit të tyre të enjten, policia ka arrestuar edhe shtatë gra dhe një burrë, të cilët dyshohet se kanë hyrë ilegalisht në Zvicër dhe se kanë punuar pa leje të vlefshme pune. Tani është e nevojshme të sqarohet më tej se çfarë lloje shërbimesh ofronin këngëtarët dhe kërcimtarët e gjetur në klub, tha një zëdhënës i policisë për agjencinë e lajmeve Keystone-SDA.

Sipas deklaratës, punëtorët janë gra të moshës 25 deri në 53 vjeç me shtetësi nga Serbia, Kosova dhe Shqipëria. Personat e arrestuar do të raportohen në Prokurorinë Publike në Kantonin St. Gallen. Zyra përgjegjëse e migracionit po shqyrton masat sipas Ligjit të imigracionit, vazhdoi deklarata.