Banori i Zvicrës duhet të paguaj alimentet e fëmijëve për një fëmijë që nuk është i tij

49 Lexime

Kur një person nga Gjeneva mësoi se ai nuk ishte babai biologjik i fëmijës së tij, ai u përpoq të ndryshonte atësinë e njohur. Por gjykata e hodhi poshtë ankesën e tij
Një baba u përpoq të zhvlerësonte një njohje të atësisë që kishte nënshkruar. Ai kishte zbuluar se ai nuk ishte babai i vërtetë i fëmijës. Por ai nuk ia doli mbanë me kundërshtimin e tij.

Në fund të vitit 2023, Gjykata Federale e refuzoi kërkesën e tij. Sipas „20 Minuten“, ai akuzoi gjenevasin se ka pritur shumë gjatë për të kryer testet e ADN-së dhe se „nuk ka dhënë ndonjë arsye që mund ta bënte të falshme një vonesë të tillë“. Në situata të tilla, praktika gjyqësore përcakton afate që 40-vjeçari ka tejkaluar. Ky vendim do të thotë se ai mbetet babai ligjor i fëmijës tashmë nëntëvjeçar, edhe nëse ka mundur të vërtetojë se nuk është babai biologjik i fëmijës.

Historia filloi në vitin 2014. Sipas “Tribune de Genève”, një burrë pati një lidhje të shkurtër me një grua nga Berna, transmeton portali Shtegu. Nga kjo lidhje lindi një fëmijë. Burri më pas nënshkroi një njohje të atësisë dhe pranoi t’i paguante nënës së të porsalindurit 250 franga në muaj për mirëmbajtje. Djali i vogël vuan nga një sëmundje trashëgimore që mund të transmetohet vetëm nëse të dy prindërit janë bartës të gjenit të sëmundjes.

Në vitin 2019, vendasja nga Gjeneva takoi një grua tjetër. Ai ka bërë një test gjenetik, sepse mendon se mbart gjenin. Mirëpo, rezultoi se ai nuk e ka gjenin në fjalë. Një vit më vonë, pas një lindjeje tjetër, ai përsëriti testin. Përsëri rezultati ishte negativ. Pra, ai nuk është babai i fëmijës. Në vitin 2021, 40-vjeçari nisi padinë për të kundërshtuar atësinë.