Babait shqiptar që u arrestua në Prizren, në Austri i kanosen tre vite burg pasi para 11 vitesh i rrëmbeu fëmijët

41 Lexime

Pothuajse njëmbëdhjetë vjet pasi një shqiptar me shtetësi austriake, që dyshohet se fshehurazi i kishte larguar dy fëmijët e tij nga vendi për shkak të procedurave të kujdestarisë, ai u arrestua në Kosovë më 21 korrik të këtij viti.

Në vitin 2010, Gjykata e Rrethit në Grieskirchen i kishte dhënën nënës kujdestarinë për fëmijët. Prandaj, në shtator të atij viti, babai fshehurazi i largoi atëbotë fëmijët pesë dhe trevjeçar pa dijeninë e nënës, shkruajnë mediat austriake.

Hetimet zbuluan se burri me sa duket e kishte planifikuar këtë për një kohë të gjatë. Kështu që ai së pari kërkoi një lejeqëndrim në Shqipëri për vete dhe fëmijët, si dhe nënshkroi një marrëveshje qiraje për një ndërtesë banimi në Tiranë. Më në fund ai e la punën e tij në ëels dhe çregjistroi vendbanimin e tij në Austri.

Në mars të vitit 2011, zyra e prokurorit publik të Wels lëshoi ​​një urdhër ndërkombëtar për arrestim në të gjithë botën. Për vite të tëra nuk kishte prova të mjaftueshme se ku mund të ndodhej babai me fëmijët, informon portali Shtegu. Në fillim të vitit 2019, megjithatë, këto u intensifikuan dhe Zyra e Policisë Kriminale të Shtetit filloi një kërkim që përfundimisht solli në sukses.

Tani 40-vjeçari u zbulua dhe u arrestua më 21 korrik në qytetin e Prizrenit. Pas ekstradimit në Austri, ai kërcënohet me procedim penal nën dyshimin e rrëmbimit të fëmijëve, duke iu kanosur një dënim me burg deri në tre vjet. Sipas policisë, tashmë ka filluar kthimi i fëmijëve te nëna e tyre, ndërsa ribashkimi ndoshta do të shoqërohet psikologjikisht.