Aksident i rëndë trafiku me katër kamionë, lëndohet rëndë një vozitës nga Maqedonia e Veriut

50 Lexime

Foto: Heinrich Weßling

Aksident i rëndë trafiku me katër kamionë në autostradën gjermane A 30 – lëndohet rëndë një vozitës nga Maqedonia e Veriut

Katër kamionë përplasen mes daljes Laggenbeck dhe zonës së shërbimit Brockbachtal.

Katër kamionë u përplasën pasditen e së premtes (26 prill, ora 15:50) në A 30 pranë zonës së shërbimit Brockbachtal në drejtim të Hanoverit.

Sipas gjendjes aktuale të hetimit, dy kamionë është dashur të ndalojnë në korsinë e djathtë për shkak të trafikut. Dy kamionë në vijim goditën dy automjetet për arsye ende të paqarta, raporton portali Shtegu. Nga aksidenti kanë mbetur të lënduar rëndë drejtuesit e kamionëve të pasme, një 65-vjeçar nga Hungaria dhe një shofer kamioni 59-vjeçar nga Maqedonia e Veriut.

Jeta e 65-vjeçarit është në rrezik. Ai ka mbetur i bllokuar në automjetin e tij. Ambulancat i kanë dërguar të plagosurit në spital.

Nga mbeturinat fluturuese është dëmtuar edhe një veturë në korsinë e kundërt. Në drejtim të Hanoverit, trafiku krijoi kolonë deri në 15 kilometra pas vendit të aksidentit. Kurreshtarët me telefona celularë siguruan që në korsinë e kundërt të kishte një ngarkesë deri në 5 kilometra në gjatësi.

Trafiku në drejtim të Hanoverit është aktualisht i devijuar në kryqëzimin Laggenbeck. A 30 në drejtim të Hanoverit nga Laggenbeck qëndron i mbyllur deri në orët e vona të mbrëmjes për të regjistruar aksidentin dhe rikuperimin e automjeteve.