Gjermani: Kritika të ashpra për dëbimin masiv të kosovarëve

68 Lexime

16:08:19      2015-12-18

Dëbimi masiv i 125 refugjatëve kosovarë nga Niedersachseni i Gjermanisë, te aktivistët për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe këshilli për mbrojtjen e refugjatëve, ka shkaktuar kritika të ashpra. Në një letër publike drejtuar „të gjithë socialdemokratëve“, shoqëria për popujt e rrezikuar ka kritikuar veprimin e ministrit të Brendshëm të kësaj krahine, Boris Pistorius (SPD). Sipas saj, partitë në pushtet dhe autoritetet tjera kishin reaguar me gjakftohtësi për fatin e kosovarëve. (shtegu.com)