Tahiri: Qeveritarët të përgjigjen: Pse s’e implementojnë MO-në dhe jo tryeza debati

36 Lexime

“Mendoj se 14 vjet pas MO-së dhe bërjes së saj pjesë e Kushtetutës së Republikës se Maqedonisë, më duket si temë e deplasuar dhe veprim jo i nevojshëm debati rreth MO-së. Nuk është nevojë kjo temë të jetë pjesë e tryezave, por duhet fokusi dhe energjia të përqendrohet te implementimi i saj, përkatësisht zbatimi i ndryshimeve kushtetuese nga ana e institucioneve të vendit. Sepse, ka institucione që ende sillen me injorim ndaj parimeve dhe dispozitave kushtetuese dhe në këtë mënyrë duke mos e respektuar MO-në i shkaktojnë dëm vendit”, tha për „Portalb“ profesori universitar Sefer Tahiri.

Ai shton se në vend që të shpenzohen para për tryeza për dreka dhe darka të majme duhet të shpenzohet energji që institucionet të japin përgjegjësi. “Drejtuesit e institucioneve të përgjigjen se pse nuk e implementojnë MO-në”, deklaroi analisti politik Sefer Tahiri.