Shoqata „Blaue Kreuz“ fillon grupin e vetë-ndihmës për nënat e prekura nga alkooli

45 Lexime

Sipas studimeve, një në 30 nëna të një fëmije të mitur ka konsumim problematik të alkoolit apo substancave të tjera. Në të njëjtën kohë, ka shumë pak shërbime ambulatore ku nënat e prekura mund të marrin ndihmë. Shoqata „Blaue Kreuz“ Bern-Solothurn-Freiburg dëshiron të krijojë një grup vetë-ndihme në Bernë për nënat e prekura nga alkooli.

“Gjatë fazës sime akute të pirjes, do të kisha dashur të kisha një shkëmbim me bashkëvuajtësit në mënyrë që të ndjeja se nuk isha vetëm në botë me problemin tim”, Thotë një nënë e prekur nga alkooli e cila dëshiron të mbetet anonime.

Sipas studimit të Canevascini dhe Kleinhage nga viti 2023, gratë e prekura nga varësia përballen më shpesh me varësinë në familjet e tyre dhe më shpesh përjetojnë trauma dhe dhunë në fëmijëri.

Nënat në veçanti përballen me sfida të veçanta dhe stigmatizim gjatë një çrregullimi të varësisë. „Frika për t’u parë si një nënë e keqe është një frikë e vërtetë“, thotë Evelyne Kalbermatten, koordinatore e grupeve të vetë-ndihmës në Shoqata „Blaue Kreuz“ Bern-Solothurn-Freiburg. Ka boshllëqe në ofrimin e kujdesit spitalor dhe ambulator për gratë që vuajnë nga varësia. Për të krijuar një hapësirë ​​enkas për nënat ku mund të dëgjohen dhe shkëmbejnë përvoja, do të krijohet një grup i ri vetëndihmës në Bernë. Një aktivitet informues falas, në të cilin gratë mund të marrin pjesë pa detyrim, do të zhvillohet si më poshtë:

Data/Ora: E martë, 14 maj, 24 / 18:00 (deri në orën 20:00)

Vendndodhja: Azzurro, Lindenrain 5, 3012 Bern

Regjistrim: 033 222 01 77 / Selbsthilfe@blaueskreuzbern.ch

Grupet e vetë-ndihmës janë një shtesë e rëndësishme për opsionet e trajtimit spitalor dhe ambulator dhe përjetohen si një pasurim i madh. Ato janë gjithashtu me kosto efektive dhe shumë efektive. Shoqata „Blaue Kreuz“ ofron zhvillimin, koordinimin dhe stërvitjen e grupeve të vetë-ndihmës me fokus në alkool.