Shoqata „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“ me risi të tjera

16 Lexime

Shoqata „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“ hapi terren të ri në shumë mënyra në vitin financiar 2022. Kështu lindi Qendra e Varësisë së bashku me Klinikën Südhang në qytetin e Bernës. Së bashku me vendndodhjen e re të departamentit të Këshillimit + Terapisë, u ndryshuan edhe vendndodhje të tjera. Përveç kësaj, prona të reja u blenë në Thun në mënyrë që Bistro Schleuse të ketë një shtëpi të re në të ardhmen e parashikueshme. Gjithashtu u hap edhe BrockiShop-i i ri në Derendingen.

Siç mund të lexohet në raportin vjetor të 2022 të „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“, Blaur Kreuz ka hapur terren të ri dhe ka zbatuar një sërë hapash largpamës.

Parandalimi + promovimi i shëndetit

Në pranverë, Blaue Kreuz u angazhua me sukses për nismën popullore “Fëmijët pa duhan” dhe kundër shitjes së alkoolit në Migros. Në qershor, si rrethrrotullimi ashtu edhe „Blue Cocktail Bar“ ishin të pranishëm në festivalin e qytetit në Bernë dhe i kënaqën vizitorët me shfaqje kërcimi dhe pije joalkoolike. Me masa të shumta për mbrojtjen e të rinjve, lokalet e hotelierisë dhe organizatorët mundën të sensibilizoheshin dhe u bënë edhe blerje testuese të produkteve alternative të nikotinës. U hap me sukses konkursi i klasës #AUSGEGLICHEN. Në vjeshtë, departamenti i specialistëve në Bernë u zhvendos nga 115 në Freiburgstrasse 119.

Këshillim + terapi

Zyra e specializuar në Bernë la vendndodhjen e saj pas më shumë se 100 vjetësh për të formuar një qendër për trajtimin e integruar të varësisë në dhoma të përbashkëta me klinikën ambulatore Südhang. Pas Bielit, ky është lokacioni i dytë ku Blaue Kreuz mundëson kujdes të integruar në bashkëpunim të ngushtë. Me këtë hap mund të forcohet dhe përmirësohet kujdesi psikosocial dhe mjekësor në fushën e varësisë.

integrim + operacione

Vitin e kaluar, pothuajse 100 persona përfituan nga oferta e integrimit dhe punuan në një nga lokacionet në Bernë, Thun ose Biel. BrockiShop i ri, i cili shtrihet mbi 1 300 m2, u krijua me shumë pasion në Derendingen. Hapja u bë në janar 2023. Brocki Derendingen synon të realizojë oferta të tjera në kantonin e Solothurnit në të ardhmen. Bistro Schleuse Thun gjithashtu u zhvendos. Kjo është një zgjidhje e përkohshme derisa bistro të zhvendoset në pronë në Neue Gasse 1-5 në Thun në fund të vitit.