Shesheli sërish kërkohet nga Tribunali Hagës

48 Lexime

Tribunali i Hagës për Krime të Luftës të hënën e ka anuluar lirimin e përkohshëm të ish-liderit të akuzuar serb, Vosjillav Sheshel, i cili ishte liruar me arsyetimin se është i sëmurë.
Tribunali i Hagës, sipas dokumenteve të tij, “urdhëron dhomën gjykuese që menjëherë ta anuloj lirimin e përkohshëm të Sheshelit dhe të urdhëroj kthimin e tij në Njësinë e Burgimit të Kombeve të Bashkuara” në Hagë. Sipas medieve në Serbi, Shesheli do të duhet të kthehet në Hagë të martën më 26 maj apo në aftin më të shkurtër që është e mundur.
Me këtë rast, Shesheli ka deklaruar se nuk do të dorëzohet vullnetarisht, por se edhe nuk do të arratiset.
Lidhur me dorëzimin e tij në Tribunalin e Hagës, pritet të vendosë Qeveria e Serbisë.