Sërish tubim i skeptikëve të koronavirusit në Zvicër

72 Lexime

Skeptikët e koronavirusit përsëri kanë bërë thirrje për një tubim kundër masave të Qeverisë zvicerane. Kësaj here në qendrën e ekspozitës në Bazel

Demonstrata filloi në orën 13.00 ku u tubuan qindra persona, informojnë mediat vendore, transmeton Shtegu.com. Ata nuk kanë mbajtur maska dhe nuk iu janë përmajtur rregullave të distancës.

Policia e Basel-Stadt ka qenë në vendngjarje dhe nuk ka pasur asnjë ndërhyrje – por ajo në Tëitter ka shkruar se do të kryhen kontrolle të identitetit nëse nuk plotësohet kërkesa e maskës. Por shumica e tyre nuk ishin të impresionuar.

Demonstrata u organizua nga grupi «Qëndrim paqësor për të drejtat tona themelore dhe demokracinë». Në mesin e oratorëve kanë qenë këshilltarja kantonale i SP të Thurgaut, Barbara Müller, e cila kohët e fundit u bë e famshme pasi në transportin publik nuk deshti të vëjë maskë. Gjithashtu ishte edhe mjeku Andreas Heisler, i cili lëshoi c​çertifikata maske për pacientët pa konsultim.

Në demonstratat në Zvicër, aktualisht kërkohen maskat.