Policia gjermane keqtrajton Kushtrimin për arsye banale

41 Lexime

Gjatë fundjavës, Kushtrim K. ka dashur ta vizitojë mikun e tij në Gjermani. Pavarësisht nga një konfirmim i nënshkruar i marrëdhënies, ai lejohet të kalojë në kufi vetëm kur tregon një pamje intime të tij dhe partneres së tij

„Akoma jam i tronditur dhe nuk mund ta besoj atë që më ka ndodhur“, thotë Kushtrim K. Të shtunën pasdite, ai u keqtrajtua gabimisht nga një oficer gjerman në pikën kufitare Kreuzlingen-Konstanz. Ai vetëm donte të vizitonte mikun e tij në Konstanz (D). „Deri tani gjithnjë ka funksionuar pa ndonjë problem.“

Për shkak të situatës së koronavirusit, aktualisht zbatohen rregullore të veçanta për hyrjen e partnerëve të pamartuar në Gjermani. Vizitat janë në thelb të mundshme, por partneriteti duhet të dëshmohen kur e kalojnë kufirin.

Një deklaratë e tillë me shkrim deri më tani ka qenë e mjaftueshme për të qenë në gjendje të kalojë kufirin, thotë Kushtrimi. Kur i tregoi konfirmimin e nënshkruar të marrëdhënies një zyrtari gjerman të shtunën e kaluar, ky i fundit këmbënguli të shikonte fotot e çiftit. Kur e pyeti nëse kjo ishte e nevojshme dhe korrekte, doganieri filloi të bërtasë me zë të lartë, shpjegon Kushtrimi për „20 Minuten“: “Ai më bërtiti që mund të kthehesha në Zvicër nëse nuk i përshtatet. Isha krejtësisht i hutuar dhe nën presion”.

Si një person me origjinë shqiptare, ai nuk është ekspozuar nga frika e reprezaljeve dhe margjinalizimit, thotë Kushtrimi, informon Shtegu.com. Ai praktikisht nuk ka asnjë imazh të përbashkët të tij dhe partnerit të tij. „Nuk kam asnjë foto të vetme me të dashurin tim dhe me mua në rrjetet sociale“, vazhdon Kushtrimi. Ai duhet të jetë shumë i kujdesshëm: „Prindërit e mi janë myslimanë të devotshëm, ata kurrë nuk do ta kuptonin këtë“.

Vetëm pas një kërkimi të gjatë në smartphone-in e tij, Kushtrimi gjeti atë që po kërkonte: „I tregova doganierit një foto të partnerit tim dhe të vetes time në Paris përpara Kullës Ajfel“. Megjithatë, fotografia nuk ishte e mjaftueshme për oficerin. „Ai kërkoi më shumë fotografi“. Por edhe më shumë fotografi të dy burrave nuk mund ta kishin bindur doganierin për marrëdhëniet. Kushtrimi: „Edhe një foto e partnerit tim me të brendshme nuk ishte e mjaftueshme si dëshmi“.

Ai ishte bërë nervoz, shpjegon K. më tej: „Isha nën një presion aq të madh sa nuk pashë rrugëdalje tjetër përveçse t’i tregoja doganierit një fotografi në të cilën mund të shihej fytyra ime dhe organi i mikut tim“. Vetëm pas këtij veprimi oficeri i doganave e i dha shenjë me kokë për të kaluar. „Ndihem kaq i ndyrë dhe i ekspozuar – sikur të isha një person i klasit të dytë“. Ai parashtron pyetjen nëse kjo do të kishte ndodhur edhe me një çift heterogjen.
Tani Kushtrimi dëshiron ta mbrojë vetveten: Ai tani ka bërë një ankesë në zyrën kryesore përgjegjëse të doganave në Singen (DE), siç konfirmohet nga zyra.

Roman Heggli, drejtori menaxhues i Pink Cross, organizata kombëtare ombrellë për burra homoseksualë dhe biseksualë, për „20 Minuten“ pohon: “Ky incident më tronditi shumë. Nuk duhet të ndodhë që dikush të shtyhet të bëjë diçka të tillë „. Ai pret që autoritetet gjermane ta sqarojnë rastin dhe të merren me të siç duhet brenda vendit.