Pas izolimit social, alkoolikët mund ta shtojnë oreksin e tyre

43 Lexime

Alkoolikët e kanë të vështirë të qëndrojnë të izoluar, lidhjet i mbajnë përmes internetit.
Në përgjithësi, njerëzit pinë më pak gjatë izolimit social – por alkoolikët janë më të rrezikuarit. Një ish i varur nga alkooli, tani mban kontakte të rëndësishme në internet, transmeton Shtegu.com.

Nëse më parë keni pasur problem me alkoolin, tani mund të pini më shumë. Organizata zvicerane „Sucht Schëeiz“ tani frikësohet nga ky fenomen. Në një mesazh të shkruar së fundmi, ajo potencoi se konsumi i alkoolit në përgjithësi, gjatë krizës së koronavirusit do të bie sepse tani takohen më pak njerëz – por jo në mesin e alkoolikëve.

Tani, nën këtë ngarkesë mund të pini më shumë dhe pa strukturat normale të përditshme. Në të njëjtën kohë, trajtimi dhe këshillat përmes telefonit janë më pak efikase.