Nuk mbahet mend mbi 20 gradë në muajin nëntor në Zvicër

49 Lexime

Një stuhi midis Islandës dhe Norvegjisë solli shumë ajër të ngrohtë në Zvicër. Stacione të shumta matëse regjistruan rekorde

Stuhia e madhe Nina aktualisht po i kthen qarqet e saj në veriun e largët, qendra e saj është mbi Oqeanin Arktik Europian midis Islandës dhe Norvegjisë. Sipas MeteoNews, kjo solli një ajër shumë të butë në Europën Qendrore – kjo bëri që të dhënat e temperaturës të bien në Zvicër, por edhe në Gjermani.

21,9 gradë në Tänikon në Thurgau

Për disa kishte vetëm ndryshime në intervalin e dhjetë të një shkalle, për të tjerët vlerat e vjetra ishin pothuajse të pluhurizuara nga pikëpamja meteorologjike. Sipas MeteoNews, shkalla 20 gradë u thye për herë të parë në nëntor në Köppigen BE; në Tänikon TG (21,9 gradë) dhe në Aeroportin e Cyrihut (22,2 gradë), informon Shtegu.com. Vlerat e reja rekord tani janë një gradë më të larta. Dhe në Nyon VD (20 gradë) dhe Rünenberg BL (21 gradë) edhe me 1.1 gradë. Gjithashtu për t’u theksuar është nxehtësia e re prej 22.5 gradë në Basel-Binningen, rekordi i vjetër ishte i lashtë dhe daton që nga viti 1899.

Gjithashtu në Pilatus ishte aq ngrohtë sa kurrë më parë në muajin nëntor

Në Lucern kishte një rekord të temperaturës prej 21.7 gradë dhe në malin lokal Pilatus (2106 metra mbi nivelin e detit) ishte aq i ngrohtë sa kurrë më parë në nëntor me 11.3 gradë, shkruan „Aargauer Zeitung“. Në Jungfraujoch gjithashtu, kishte një rekord të ri prej 4.8 gradë në letër – megjithatë, MeteoNeës thekson se kjo vlerë ngre pikëpyetje dhe ende nuk është verifikuar.