Ndjekje si nëpër filma me BMW – 4 policë të plagosur, arrestohen dy shtetas të RMV në Itali

46 Lexime

Të hënën ka pasur një ndjekje të egër mes një BMW me shpejtësi dhe 2 patrulla policore në Bolzano t Italisë. Makina në arrati u ndalua vetëm në Waidbruck: dy shtetasit 26-vjeçarë të Maqedonisë së Veriut u arrestuan

Ndjekja filloi në Bolzano kur një patrullë policie vuri re një BMW me shpejtësi që kthehej drejt Laubenit. Kur ka tentuar të ndalojë vozitësin, drejtuesi i BMW-së ka shtypur edhe më shumë gazin dhe është larguar.

Më pas patrulla e policisë u vu në ndjekje dhe lajmëroi selinë, e cila menjëherë ngriti një patrullë të dytë në BMW-në që po kalonte me shpejtësi.


Patrulla e policisë u përplas me shpejtësi të madhe

Patrulla e parë që ka ndjekur veturën me shpejtësi ka arritur të arrijë hapin e të arratisurve, shkruan gazeta „Stol“. Kur ata u përpoqën t’i parakalonin, ata u përplasën me shpejtësi të madhe. Dëmtohet edhe patrulla e dytë që tentoi të përgjonte BMW-në me shpejtësi.

Megjithatë, patrullat e policisë nuk mund të shkundeshin dhe vazhduan të ndiqnin të arratisurit përgjatë rrugës shtetërore të Brennerit drejt veriut. Në Waidbruck ata më në fund arritën të ndalonin dy shpejtuesit në BMW.

4 policë të plagosur

Bëhej fjalë për dy shtetas të Maqedonisë së Veriut të moshës 26 vjeçare, të cilët tashmë ishin të njohur për policinë për trafik droge. Ata u arrestuan në vend, transmeton portali Shtegu. Megjithatë, katër policët që u përfshinë në ndjekje u detyruan të dërgoheshin në spital me lëndime të lehta.

Pas një shqyrtimi më të afërt të rastit, kuestori, Paolo Sartori, vendosi të denoncojë dy shtetasit e Maqedonisë së Veriut dhe t’i dëbojë ata.


Komisioneri qeveritar: “Shërim të shpejtë zyrtarëve të lënduar”

Komisioneri qeveritar Vito Cusumano pyeti kuestorin Paolo Sartori për gjendjen shëndetësore të 4 policëve të plagosur. Në një mesazh ai i uron shërim të shpejtë.

Ai vlerësoi gjithashtu profesionalizmin e të përfshirëve, gjë që bëri të mundur ndalimin dhe arrestimin e mëpasshëm. Kjo edhe një herë „dëshmon përkushtimin e madh të forcave të policisë për sigurinë e qytetarëve të Tirolit të Jugut“, të cilin ata e kryen „me një ndjenjë të madhe detyre dhe duke rrezikuar sigurinë e tyre“.