Ministri zviceran Berset apelon: Kaloni pushimet në Zvicër!

51 Lexime

Përballë situatës, Alain Berset bën thirrje për respektimin e masave mbrojtëse. Ministri i Shëndetësisë beson se është më mirë të hiqet dorë nga çdo udhëtim jo urgjent gjatë verës jashtë shtetit

Ministri i Shëndetësisë Alain Berset paralajmëroi kundër një relaksimi në luftën kundër koronavirusit. Ai thotë se aktualisht është me besim të kujdesshëm, megjithëse koha është për një ngritje të shpejtë në rastet në vend. Por situata ka të ngjarë të jetë më e vështirë përsëri këtë vit, tha të shtunën këshilltari federal në radion gjermanofone të SRF, transmeton Shtegu.com.

„Nuk ka asnjë mrekulli dhe vetëm një mënyrë“, shtoi ai, duke iu referuar mundësive të testimit: Edhe me simptoma të buta, njerëzit duhet të testohen. Vëmendja dhe karantifikimi i vetvetes në rast të një testi pozitiv, është një çështje e përgjegjësisë individuale ndaj shoqërisë.

Padyshim që ka momente që ju lejojnë të merrni frymë dhe të jetoni në një mënyrë më të qetë. Por kjo nuk do të thotë që rekomandimet e autoriteteve nuk duhet të ndiqen më.
Padyshim që situata do të jetë më e tensionuar përsëri këtë vit: „Ne do të shohim nëse mund ta durojmë përsëri si shoqëri“, vazhdoi z. Berset. Autoritetet janë të përgatitura mirë, por kërkon bashkëpunimin e të gjithë popullatës dhe të gjitha bizneseve në vend.

„Ne me të vërtetë duhet të mësojmë të jetojmë me virusin“, tha ministri i Shëndetësisë: distanca, respektimi i masave higjienike, veshja e maskës në rast të mungesës së distancës fizike dhe konceptet e mbrojtjes kontribojnë.

Pushime në Zvicër

„Në këtë situatë të pasigurt, sigurisht që nuk është ide e keqe të kaloni pushimet verore në Zvicër“, tha këshilltari federal. Gjëja më e mirë është të heqësh dorë nga çdo udhëtim jo urgjent jashtë vendit.

Për pjesën tjetër, Alain Berset është me kujdes optimist. Virusi do të jetë ende i pranishëm në shtator. Dhe mund të themi me siguri se ende nuk do të ketë vaksinë. Problemi pra do të vazhdojë.

„Por ne mund t’i besojmë kantoneve, të cilat do ta bëjnë punën e tyre mirë. Ata janë përgatitur mirë për të ”. Gjëja më e rëndësishme është që njerëzit të qëndrojnë të kujdesshëm, të ndjekin rekomandimet dhe të gjitha vendet publike të miratojnë një koncept të mbrojtjes dhe ta adaptojnë atë nëse është e nevojshme.