Maqedonia në BE në varësi të reformave

76 Lexime

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Shkup, Çarls Garet tha se anëtarësimi i Maqedonisë në Bashkimin Evropian varet nga zbatimi i reformave.

Garet vlerësoi se sa më shpejt që Maqedonia zgjidh krizën politike, plotëson reformat dhe zgjidh emrin, aq më afër BE-së do të jetë.

„Përshpejtimi i procesit të anëtarësimit varet nga ritmi i realizimit të reformave në Maqedoni. Sa më shpejtë që të realizohen reformat aq më shpejtë mund të ndodh anëtarësimi i vendit në Bashkimin Evropian. Shpresoj se të dy çështjet shumë të rëndësishme për të ardhmen e Maqedonisë do të zhvillohen sa më shpejtë që është e mundur” , vlerësoi Çarls Garet.