Kur tatimi të ndjekë edhe në varr

68 Lexime

17:33:32             2016-10-01

 

 

 

 

 

Komuna franceze e Sarzeau është turpëruar jashtzakonisht shumë: Ajo i ka dërguar llogari tatimore një personi të vdekur, e adresuar në varrin e tij.

 

 

 

Dy gjera në këtë botë janë të sigurta, sidomos kur bëhet fjalë për shtetet europiane: Vdekja dhe tatimi. Një komunë franceze ia ka kombinuar që të dyja dhe i ka dërguar në varr një personi llogarinë tatimore.

 

 

 

Sipas një komunikate të administrtaës komunale të Sarzeau në Bretanjë të lëshuar gjatë ditës së shtunë, tek ata ka arritur një shkresë e entit financiar, të cilët i kanë dërguar një llogari tatimore një të vdekuri në adresën „Varri 24, radha E, rruga e varrezave“.

 

 

 

Sipas një zëdhënësi të entit financiar, i cili për gazetën „Ouest France“ ka pohuar se bëhet fjalë për një llogari tatimore për patundshmëri dhe trashëgimin e saj, njofton „Shtegu.com“. Ai dyshon se njëri nga trashëgimtarët e pronës ua kishte dhënë adresën autoriteteve me pretkets se i ndjeri nuk e ka paguar tatimin.