Kosovarja shpifi gjithçka te policia zvicerane pasi ishte xheloze

51 Lexime

Prokuroria zvicerane ka dashur ta dëbojë Altinin (44) nga Zvicra, për kërcënime dhe lëndime të thjeshta trupore. Por kur mendohej se çështja ishte serioze, gruaja tërhoqi deklaratat e saj – ata u larguan nga gjykata si çift

Pothuajse ishte një martesë përplot dhunë. Sepse Blerta (emër i ndryshuar) i tërhoqi të gjitha akuzat kundër burrit të saj Altinit (emër i ndryshuar) në gjykatë. Prokuroria nuk i besoi asaj, prandaj kërkoi që kosovari të dëbohen nga vendi. Gjykata e Kulmit gjithashtu e konsideroi tërheqjen të papranueshme. Megjithatë, ajo e liroi Altinin nga akuza për dhunë në familje si në rast i dyshimtë.

Ajo që fillimisht e tha Blerta, mund të lexohet në aktakuzë: Altini shumë shpesh e kishte goditur, shqelmuar dhe kërcënuar. Një herë ai tha se do ta „bënte të njëjtën gjë me të, ashtu siç bëri babai i tij me gruan e tij“. Ai e kishte vrarë nënën e Altinit. Së shpejti ai do të lirohet nga një burg zviceran, informon Shtegu.com.

Kulmi i dhunës në martesën e Altinit (44) dhe Blertës (55) ishte, sipas aktakuzës, një argument në të cilin Altine e gjuajti me vazo në kokë. Pastaj ajo iku në strehimoren e grave. „Unë i shpifa të gjitha“, tha Blerta në gjyq. Ajo ishte xheloze.

Vetëm dy ditë pas denoncimit, Blerta tërhoqi deklaratën e saj. Pastaj ajo u tërhoq nga akuzat. Në ndërkohë, ajo nuk e dinte më nëse ishte ndëshkuar për deklarata të rreme. Avokati mbrojtës i Altinit foli për një „krizë martesore“ që Blertën e kishte nxit për të denoncuar. Ajo dëshironte t’i hakmerrej burrit të saj për mungesën e tij të vazhdueshme dhe një lidhje të pretenduar. Avokati kërkoi një pafajësi. Referenca për një vend do të ishte „krejtësisht mendjemadhe“.

Për prokurorin publik, megjithatë, ishte e qartë: Altini është një „kriminel i njohur i dhunshëm me një tendencë drejt dominimit dhe kontrollit“. Deklaratat e prokurorëve privatë në aktakuzë përshtaten me këtë: Altini kërcënoi dy burra dhe gratë e tyre në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, thuhet aty. Njëra nga gratë deklaroi se kishte frikë se nuk mund të flinte më. Ajo i çoi fëmijët e saj në shkollë me makinë. Familja që atëherë është larguar.

Dy burra të tjerë – babai dhe djali – të cilët kishin raportuar Altinin, ndër të tjera, për lëndime të thjeshta trupore, tërhoqën deklaratat e tyre.

Babai i familjes gjithashtu mohoi akuzat kundër tij. Të dy çiftet donin ta hiqnin qafe sepse i kishin borxh. Për më tepër, ai as nuk e kishte kërcënuar dhe as e kishte goditur gruan e tij. Dhe: Ai ka ndryshuar. Terapia në pikën e kontaktit për dhunën në familje i ndryshoi jetën.
Gjykata njëzëri dënoi Altinin me një dënim me burg me kusht, me dy vjet dhe një periudhë prove katërvjeçare për detyrim të përsëritur dhe kërcënime. Faktet e përshkruara nga Blerta në gjykatë nuk mund të përjashtohen plotësisht, tha kryetari i gjykatës. Ai nuk dha vërejtje. Pastaj ai iu drejtua gruas direkt. Ata që janë xhelozë nuk kanë pse të përfshijnë strehimoren e grave dhe gjykatën. „Është pikërisht kjo sjellje që dëmton viktimat e vërteta të dhunës në familje“, tha ai vendosmërisht.

Blerta e pranoi këtë pa lëvizur. Ajo u largua nga salla e gjykatës me Altinin si një çift martesor.