Komediani zviceran kalon në sarkazëm ndaj shqiptarëve

60 Lexime

Komediani zviceran Oliver Pocher gjithmonë arrin të dominojë titujt. Të mërkurën e kaluar ai bëri sërish bujë: Gjatë emisionit të tij në Zurich Volkshaus, ai bëri komente kritike për shqiptarët, gjë që shkaktoi zemërim te levuesit e gazetës „Blick“

Të mërkurën e kaluar në mbrëmje, ai pati premierën e tij në Zvicër: me një jelek të hapur, bark dhe këngën „ëhat is Love“ nga Haddaëay (59), argëtuesi Oliver Pocher (46) përshëndeti publikun e tij në Volkshaus të Cyrihut. Në përgjithësi, humoristi mendon se Zvicra është fantastike. Sikur të mos ishte vetëm kjo gjë. „Gjithçka është më mirë këtu – vetëm një gjë është më e keqe: keni më shumë shqiptarë“, thotë papritmas Pocher. Ka patjetër disa këtu sot. Të tjerët me siguri do të „hynin në makina“, vazhdon ai.

Shumica e lexuesve nuk mund të bëjnë shumë me Oliver Pocher dhe shfaqjet e tij. Megjithatë, ka edhe zëra të izoluar që mbrojnë aktorin e humorit dhe besojnë se deklarata të tilla janë të pranueshme si pjesë e rolit të tij komik.

Lexuesi Urs Jenny nuk mund ta kuptojë pse njerëzit duan të shohin Oliver Pocher: „Nuk ka kuptim për mua që njerëzit të shkojnë atje vullnetarisht dhe madje të paguajnë pranimin“. Ernst Schaffhauser gjithashtu nuk e kupton zhurmën që rrethon bashkëshortin e Amira Pocher (31) dhe thjesht e sheh atë josimpatik dhe të turpshëm: „Unë nuk e kuptoj se si mund të qeshësh me shakatë e tij“.
Bruno Müller madje shkon aq larg sa thotë: “Fakti që edhe njerëz si Oliver Pocher kanë ndjekës flet qartë për prishjen morale të shoqërisë sonë”. Oliver Schlatter nuk mund ta kuptojë pse argëtuesit mund t’i lejojnë vetes të thonë ndonjë thënie, qoftë edhe raciste: „Z. Pocher lejohet të ofendojë shqiptarët dhe mbrohet vetëm sepse e quan veten komedian“. Pra, kjo do të thotë që çdokush mund të ofendojë të tjerët dhe të pretendojë se ata janë humorist.

Adrian Müller acarohet edhe nga Oliver Pocher, i cili vazhdimisht i gjykon të tjerët, por nuk është më i mirë për veten e tij: “Nuk më duken qesharake batutat e tij”. Ka më të mira që i paketojnë më mirë këto tema, transmeton portali Shtegu. „Nëse ai vërtet dëshiron të shohë se si është bërë, ai duhet të shkojë të shohë Kaya Yanar në shfaqje,“ vazhdoi Müller.

Florian Hochstrasser ka një mendim tjetër: „Për të gjithë ata që e konsiderojnë të papërshtatshme – më lejoni të them: kjo është komedi dhe mund të qeshni me klishe“. Marc ëenkel u thekson lexuesve të tjerë të Blick që mohojnë se Oliver Pocher është në interes të publikut: “Raporti ka qenë në internet vetëm për 2 orë dhe tashmë ka 31 komente. Kjo e bën të qartë se ka patjetër një interes – qoftë pozitiv apo negativ”.