Gjykata zvicerane e dënon përjetë italianin që vrau kosovarin

57 Lexime

Gjykata nuk kishte aspak mëshirë ndaj italianit Alessandro M. (43). Ai e vrau kosovarin Arben G. (32) në ëinznau me disa të shtëna dhe tani duhet të qëndrojë prapa grilave për tërë jetën. Gjykata në Olten SO e dënoi atë të hënën, ndër të tjera, për vrasje

Zyra e gjyqësorit Olten-Gösgen të hënë e dha vendimin: Alessandro M. (43) duhet të shkojë në burg për gjithë jetën. Me këtë është konstatuar: Më 4 korrik 2016, italiani vrau prindin familjar kosovar Arben G. (32) në një shtëpi në ëinznau, me disa të shtëna. Në të vërtetë, plumbat është dashur të godasin një shok të tij që nuk ka dashur t`i tregojë Alessandro M. se ku po qëndronte e dashura e tij.

Në gjykimin e 21 tetorit, bojaxhiu italian u ankua: „Po ndjehem shumë keq“. Por ai nuk donte të thoshte asgjë për aktin. Gjatë leximit ta aktakuzës, ai vështronte në dysheme dhe lotët ri rrjedhnin pandalur. Lot që ishin një shenjë për Luan G. (18), nxënësi i shkollës së mesme është djali i viktimës dhe nga Heidelbergu i Gjermanisë erdhi enkas për të „parë vrasësin e babait tim në fytyrë“. Dhe, sipas Luan G.: „Ai duhet të vuajë çdo ditë dhe të kujtohet për veprën e tij!“.

Edhe prokurori nuk kishte mëshirë për Alessandro M. në gjyq. Ai e kishte zbuluar: Pasi e dashura e tij u nda me të dhe iu fsheh atij, italiani i dërgoi asaj kërcënime dhe abuzime të egra në Facebook. „Tani e di kush je, m.t lavire!“ Supozohet se ka shkruar Alessandro M. Ose gjithashtu: «Ti lavire, unë do të të gjej dhe do të të vras. Askush nuk luan me mua ”. Sipas prokurorit, ish e dashura thuhet se ishte ndjerë e kërcënuar rëndë dhe ka jetuar me frikë.

Më në fund, Alessandro M. ndërmori veprim. „Ishte një vrasje eliminuese me gjakftohtësi“, tha prokurori në gjykatë. „Ai e drejtoi zhgënjimin e tij në emër të një shoku sepse nuk donte t’i tregonte vendndodhjet e ish të dashurës.“ I akuzuari ishte sjellë në mënyrë të dënueshme. Pasi qëlloi njeriun e gabuar, e la atë lakuriq dhe të mbuluar me gjak. Ai nuk e ndihmoi Arben G. dhe as nuk e thirri ambulancën. Për prokurorin ishte e qartë: Alessandro M. duhet të merrte një dënim të përjetshëm, informon Shtegu.com.

Avokatja mbrojtëse për Alessandro M. paraqiti një pamje krejtësisht të ndryshme të klientit të saj. «Ai ishte në një situatë të jashtëzakonshme emocionale. E dashura e tij e la”, tha ajo në gjykatë. “Ai e mori armën vetëm sepse donte të vriste vetveten. Letrat e lamtumirës e vërtetojnë këtë „. Përveç kësaj, ai nuk ka qëlluar në shënjestër. “Mendova se po qëlloja në ajër. Dora ime dridhej. Thjesht doja ta mbaja armën. Unë nuk e tërhoqa këmbëzën », ka thënë Alessandro M. në një intervistë. Ajo kërkoi një pafajësi për të.

Alessandro M. u lejua të thotë fjalën e fundit në proces. «Jam shkatërruar plotësisht psikikisht. Unë mendoj vetëm për viktimën nga mëngjesi në mbrëmje. Kam turp, nuk mund të shoh askënd në sy”, pohoi ai. Por në gjykatë mungoi një kërkim falje e vërtetë. Mbetet e paqartë nëse lëndën ai do ta transferojë në një instancë më të lartë.