Gjermanet qepin maska për të ndihmuar projekte humanitare në Shqipëri

44 Lexime

Aksioni shpresëdhënës, e cila ka qendrën e saj në Ettringen të Gjermanisë, këto ditë ka filluar fushatën e solidaritetit „Maskat ndihmojnë për ndihma“. Prej disa ditësh, punëtorët me kohë të plotë dhe vullnetarë në aksionin shpresëdhënës po qepin maska ​​shumëngjyrëshe nga veshje bashkëkohore. Organizata i ofron këto në këmbim për një donacion dhe projekt ndihmës në Shqipëri, shkruajnë mediat gjermane.

Solidariteti nuk duhet të përfundojë në zyrën administrative në Augsburg ose në Eine-ëelt-Zentrum në Ettringen. Në këtë mënyrë lindi ideja për të prodhuar maska ​​shumëngjyrëshe nga rrobe bashkëkohore, bluza, fustane apo mbulesa shtrati, të cilat natyrisht ishin larë para përpunimit, dhe për të filluar fushatën e solidaritetit „Maskat ndihmojnë për ndihma“. Maskat u jepet institucioneve sociale dhe individëve privatë; tashmë, 500 maska të fytyrës janë të disponueshme, informon Shtegu.com.

Në qendrën e fëmijëve dhe të rinjve „Arche Noah“ në Shkoder, në Shqipëri, „motrat e komunitetit shpirtëror“ kujdesen jo vetëm për të rinjtë me gjendjet më të vështira sociale dhe ekonomike, por edhe për njerëzit në nevojë në zonat përreth. Motra Christina Färber, e cila drejton shtëpinë, i kërkoi ndihmë aksionit shpresëdhënës. „Para dyerve tona qëndrojnë shumë njerëz për çdo ditë që thjesht nuk u ka mbetur asgjë. Ne arrijmë të sigurojmë sende ushqimore me kontaktet tona te tregtarët. Bëhet fjalë për ushqime elementare, tha motra Christina në emailin e saj.

„Kjo thirrje për ndihmë nga Shqipëria na motivon sepse misioni ynë është të mbështesim njerëzit në projektet e zhvillimit. Si kthim, aksioni shpresëdhënës mbështet institucionet në rajon me maska ​​fytyre të qepura“, informon drejtori menaxhues Johannes Müller. Rrobaqepëset tona do të prodhojnë 1000 maska ​​për fytyra brenda javëve të ardhshme. Për një maskë dhurohen pesë euro, së bashku ne mbështesim njerëzit në nevojë në Shqipëri”, motivon Müller për të dhuruar.