Francezët ngrihen nga i ftohti për të përkrahur Engjëllin 14-vjeçar (FOTO+VIDEO)

45 Lexime

14:38:18                   2017-12-19

 

 

 

 

Mbrëmjen e së hënës, para Kolegjit Anita-Conti në Lorient të Francës, janë mobilizuar rreth 150 francezë për të përkrahur Engjëllin, një nxënës shqiptar i klasës së tretë dhe familjen e tij nga Kosova, të detyruar që deri para ditës së premte të largohen nga territori francez, shkruan „letelegramme“, përcjellë „Shtegu.com“.

 

 

I ardhur në Francë që para pesë viteve, nxënësi 14-vjeçar shqiptar është shqetësuar pa masë për kërcënimin shtetërir, ndërsa nga profesorët ai vlerësohet si nxënës i zellshëm dhe i integruar shkëlqyeshëm në shoqërinë franceze. Në Lorient, edhe gjashtë familje të tjera kërcënohen që para përfundimit të vitit të dëbohen nga Franca. Disa shoqata kanë apeluar që gjatë të mërkurës të protetsohet para Komunës Morbihan, në Lorient, për të kërkuar rregullimin e statusit të tyre. (Shtegu.com)